Oficiali romani se vor intalni, miercuri, cu reprezentantii Directiei Generale pentru Taxe si Uniune Vamala a Comisiei Europene, pentru discutii despre taxa de prima inmatriculare. Seful Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE),


Oficiali romani se vor intalni, miercuri, cu reprezentantii Directiei Generale pentru Taxe si Uniune Vamala a Comisiei Europene, pentru discutii despre taxa de prima inmatriculare. Seful Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE), Adrian Ciocanea, a declarat ca l-a rugat pe ambasadorul Romaniei la UE, Lazar Comanescu, sa stabileasca o intrevedere cu echipa comisarului european pentru Impozitare si Uniune Vamala, Laszlo Kovacs, pe tema taxei auto.
“In orice caz, din cate am solicitat reprezentantei saptamana trecuta, mai precis am rugat pe domnul ambasador Lazar Comanescu (seful Reprezentantei Romaniei la UE ­ n.r.) sa ia legatura cu echipa domnului Laszlo Kovacs (comisarul european pentru Impozitare si Uniune Vamala) si urmeaza o deplasare la Bruxelles din care cu siguranta va face parte agentul guvernamental”, a spus Ciocanea. Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat, luni, ca autoritatile romane si oficialii Comisiei Europene (CE) vor finaliza, pana saptamana viitoare, discutiile privind taxa auto, ulterior urmand sa fie stabilit nivelul final al acesteia si sa fie elaborat proiectul de act normativ. “Ne-am asumat solicitarea CE ca nivelul taxei sa fie compatibil cu valoarea de piata”, a spus Vosganian. El a precizat ca incasarile din taxa auto vor fi administrate de Ministerul Mediului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.