Tiristul Sorin Babii este aproape de a deveni primul sportiv roman care va evolua pentru a saptea oara consecutiv la Jocurile Olimpice de Vara. In urma cu patru ani, la Atena, el si canotoarea Elisabeta Lipa aveau sase participari. Uta s-a retras, ia
Tiristul Sorin Babii este aproape de a deveni primul sportiv roman care va evolua pentru a saptea oara consecutiv la Jocurile Olimpice de Vara. In urma cu patru ani, la Atena, el si canotoarea Elisabeta Lipa aveau sase participari. Uta s-a retras, iar tragatorul care va implini 45 de ani si-a continuat activitatea, concurand la cele patru etape de Cupa Mondiala din 2007, cea mai buna clasare fiind in primii 10, insuficienta, deocamdata, pentru calificarea la JO de la Beijing. Dublul medaliat olimpic (aur in 1988 la pistol liber, la Seul, si bronz la Barcelona, cu sase ani inainte), care are in palmares si clasari pe podiumurile mondiale si europene, asteapta decizia Federatiei Internationale. Tinand seama de impresionanta sa cariera, ar putea primi un wild card, situatie in care s-a aflat si colegul sau Iulian Raicea (clasat al treilea la JO de la Sydney, in anul 2000), forul international acordandu-i un wild card pentru Atena. In asteptarea deciziei, Sorin isi vede de treaba, antrenandu-se cu constiinciozitate la Poligonul "Iosif Sarbu" de la Tunari, unde vor veni si colegii sai Alin Moldoveanu, Iulian Raicea, Ioan Toman si Lucia Mihalache, calificati pentru JO. Daca va primi acceptul, Romania ar egala numarul de prezente olimpice.

Poligonul nu este in pericol
Noul presedinte al federatiei, Adrian Ilie, si consilierul sau, fostul antrenor federal Virgil Atanasiu, ne-au informat ca nu exista pericolul de a pierde poligonul, care (datand din 1955) a fost inaugurat la intrecerile continentale de tir sportiv. Prin Hotararea de Guvern numarul 2172 din 30 noiembrie 2004, semnata de primul ministru de atunci, Adrian Nastase si contrasemnata de Alin Teodorescu, seful Cancelariei, Constantin Diaconu, presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, Toma Zaharia, ministru de stat la Ministerul Administratiei si Internelor, Gheorghe Enescu, ministru delegat pentru Administratia Publica si Mihai Tanasescu, ministrul finantelor publice, s-a aprobat transmiterea din domeniul public al statului in domeniul privat al statului a noua obiective cu destinatie sportiva. Unul dintre acestea este complexul de tir "Iosif Sarbu", cu o suprafata construibila de 51.861,3640 m.p., reprezentand cladiri, 10 poligoane, grupuri de refacere, sanitare, sala de arbitraj, pavilion central, drum exploatare si padure. De altfel, primele societati de tir au aparut la Arad (in 1831), iar domnitorul Alexandru Ioan Cuza a infiintat Societatea de Dare de Semn Bucuresti (in 1862), donand 5 stanjeni din terenul Manastirii Radu Voda, primul concurs de tir fiind organizat in 1874, la Bucuresti. De circa doua luni, Directia Silvica a Capitalei face toaletarea celor peste 518.000 m.p. de padure din incinta poligonului, a carei prelungire poate impieta izolatia fonica. De asemenea, s-a vehiculat pericolul ca unele firme imobiliare sa fie interesate de a intra in posesia unei parti din terenul pe care se afla poligonul, pentru a construi cateva vile asemanatoare cu cele ajunse pana aproape de intrarea in complexul sportiv. Interlocutorii nostri ne-au spus ca, pana acum, n-a venit nimeni si ca, oricum, n-ar avea sanse, terenul apartinand federatiei, conform HG mentionate, aceasta urmand sa extinda spatiile de pregatire si de cazare pentru sportivi. Lucru confirmat si de Octavian Bellu, presedintele ANS.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.