Planul, ale carui detalii au fost tinute departe de ochii publicului, nu exclude posibilitatea ca Belgradul sa rupa relatiile diplomatice cu statele care ar recunoaste independenta Kosovo, au indicat responsabili sarbi. In plus, documentul prevede in
Planul, ale carui detalii au fost tinute departe de ochii publicului, nu exclude posibilitatea ca Belgradul sa rupa relatiile diplomatice cu statele care ar recunoaste independenta Kosovo, au indicat responsabili sarbi. In plus, documentul prevede intreruperea alimentarii cu energie electrica a provinciei, dependenta de Serbia in proportie de 40% din acest punct de vedere, precum si impunerea unui embargou comercial. Oficialii sarbi iau in calcul, de asemenea, si posibilitatea nerecunoasterii pasapoartelor emise de autoritatile kosovare pentru a complica, astfel, calatoriile in Occident. Planul contine indicatii pentru fiecare minister sarb, a declarat, pentru Reuters, o sursa guvernamentala sarba, precizand ca adoptarea documentului nu presupune neaparat implementarea sa, ci reflecta determinarea Belgradului in a nu recunoaste independenta provinciei. Intre timp, Serbia se pregateste pentru alegeri prezidentiale, scrutinul fiind programat la sfarsitul saptamanii in curs. Electoratul sarb este asteptat, duminica, la urne, pentru a-si desemna presedintele, in cursa electorala fiind inscrisi nu mai putin de cinci candidati.
Nationalistul Timoslav Nikolic (Partidul Radical) conduce in sondaje cu 33% din optiunile de vot, urmat de actualul sef al statului, Boris Tadic (Partidul Democrat), cu 30%, respectiv de Milutin Mrkonjic (Partidul Socialist), Velimir Ilic (Noua Serbie/Partidul Democrat din Serbia) si Cedomir Jovanovic (Partidul Liberal Democrat), aflati la egalitate in preferintele alegatorilor, cu 6%. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.