Seful statului francez si fostul top model, Carla Bruni, s-ar fi casatorit in secret, joia trecuta, la Elysee, sustine publicatia L”Est Republicain, citata si de agentiile de presa AFP, Reuters si EFE.


L'Est Republicain

Seful statului francez si fostul top model, Carla Bruni, s-ar fi casatorit in secret, joia trecuta, la Elysee, sustine publicatia L”Est Republicain, citata si de agentiile de presa AFP, Reuters si EFE.

L'Est Republicain a declarat, insa, ca David Martinon, purtator de cuvant al Palatului Elysee, precum si Franck Louvrier, sef al biroului de presa al Presedintiei franceze, nu au facut nici un comentariu pe marginea informatiei. Dar aceeasi atitudine au avut si toamna trecuta, cand circulau cu insistenta informatii referitoare la un divort al sefului statului de sotia sa, Cecilia. Franck a trimis presa sa-si reaminteasca declaratia facuta de presedinte la conferinta de presa de saptamana trecuta. Presedintele francez declarase, saptamana trecuta, in fata a catorva sute de jurnalisti prezenti la Elysee, ca relatia sa cu Carla Bruni este una cat se poate de serioasa, dar sunt sanse mari ca presa sa afle despre o eventuala casatorie a lor abia dupa ce aceasta va avea loc. Ceea ce, se pare, s-a si intamplat.

PREMIERA. Cotidianul francez, care citeaza surse apropiate unei persoane care ar fi fost prezenta la ceremonie, sustine ca Sarkozy (52 de ani) si Carla Bruni (40) si-au unit destinele chiar la palatul prezidential, iar, daca informatia se dovedeste adevarata, Nicolas Sarkozy ar deveni astfel primul lider francez care se casatoreste in timpul mandatului, de la Napoleon incoace.

PROBLEME DE PROTOCOL. Sarko si Carla au fost vazuti pentru prima oara impreuna la jumatatea lunii decembrie, la Eurodisney, in apropiere de Paris. Presedintele francez divortase in octombrie de Cecilia, dupa 11 an de casatorie. Seful statului francez urmeaza sa se deplaseze la 24 ianuarie in India, ocazie cu care va semna contracte importante. De asemenea, va participa la ceremoniile care marcheaza intrarea in vigoare a Constitutiei indiene in 1950. In editia din 9 ianuarie, Washington Post a scris despre deplasarea lui Sarkozy si a Carlei Bruni in India, reamintind despre protocolul foarte strict aplicat de autoritatile indiene, sugerand ca aceastea se confrunta cu o problema fara iesire. Fostul manechin nu poate beneficia de acelasi protocol ca Sarkozy, pentru ca o iubita nu este considerata sotie, a subliniat recent Indian Express. "Este pentru prima data cand ne confruntam cu o astfel de situatie”, a explicat un oficial din Ministerul de Externe indian.

REZOLVARE. Casatoria care s-ar fi celebrat joi la Elysee ar facilita, astfel, aplicarea protocolului indian, comenteaza presa franceza. Si, adaugam noi, acelasi lucru s-ar intampla si in cazul protocolului romanesc, pentru ca Sarkozy urmeaza sa viziteze Romania la 4 februarie, cel mai probabil insotit de Carla Bruni.

FARA ANUNT. L'Est Republicain precizeaza ca articolul 169 din Codul Civil stipuleaza ca in caz de "cauze grave”, publicarea de anunturi de casatorie nu este obligatorie. Este suficient ca procurorul Republicii din orasul sau arondismentul in care s-a desfasurat ceremonia sa opteze pentru o dispensa de la publicarea de anunturi sau de la afisarea acestuia. Este cee a ce s-a intamplat si in cazul de fata. Linistea presedintelui Republicii si seriozitatea necesare pentru buna exercitare a mandatului sau au fost considerate drept suficiente pentru a lua in calcul aceasta oportunitate.

VOIAJ DE NUNTA. Presedintele si iubita/sotia lui ar intentiona sa mearga la Verona (nordul Italiei), unde Carla Bruni ar fi si rezervat mai multe camere la hotel din zona viticola Valpolicella, la San Vito di Negrar, pe numele sau, afirma, la randul sau, agentia presa italiana ANSA, citata de AFP. ANSA nu precizeaza numele hotelului si afirma ca sursa informatiilor o reprezinta "niste indiscretii”. Un zvon despre venirea cuplului in orasul celebru al lui Romeo si al Julietei a agitat, luni, Verona, comenteaza France Presse.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.