Cinci ore au fost necesare Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa disece, intr-o sedinta, decizia de a da publicitatii mapa profesionala a fostului ministru Monica Macovei. Cererea fusese solicitata de presa dupa servirea pe tava a docu
Cinci ore au fost necesare Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa disece, intr-o sedinta, decizia de a da publicitatii mapa profesionala a fostului ministru Monica Macovei. Cererea fusese solicitata de presa dupa servirea pe tava a documentelor din mapa profesionala a ex-procurorului Norica Clinci, actualmente deputat Norica Nicolai.

Interesant este ca la ora 16,30 inca nu se cazuse de acord asupra necesitatii publicarii acestor documente. Conform surselor noastre, in cadrul sedintei au fost disecate, comasate si interpretate toate legile ce puteau avea incidenta cu subiectul publicitatii unor astfel de documente: si Legea 544 privind liberul acces la informatia de interes public, si Legea 677 privind protectia datelor personale, si Constitutia Romaniei. Opinia publica nu era interesata sa afle ceea ce se cheama date personale, adica informatii ce pot duce - spune legea - la identificarea unei persoane.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.