Venetia intentioneaza sa introduca radare de viteza pe canalele sale, pentru a-i descuraja pe cei care involbura apele folosind barci cu motor, relateaza ziarul Daily Telegraph. De-a lungul anilor - noteaza sursa citata - valurile cauzate de

Venetia intentioneaza sa introduca radare de viteza pe canalele sale, pentru a-i descuraja pe cei care involbura apele folosind barci cu motor, relateaza ziarul Daily Telegraph. De-a lungul anilor - noteaza sursa citata - valurile cauzate de barcile motorizate au afectat fundatia orasului, erodandu-i in acelasi timp canalele. Acum, autoritatile doresc sa introduca radare de viteza similare celor de pe autostrazi, cei prinsi gonind pe canalele orasului urmand a primi amenzi usturatoare. 'Dorim sa inlocuim placutele de inmatriculare ale barcilor cu motor cu unele mai speciale, dotate cu un microcip', a declarat viceprimarul Michele Vianello.
Anul trecut, Venetia a introdus un sistem denumit Argos (dupa creatura cu 100 de ochi din mitologia greaca), pentru a monitoriza barcile care circula pe Marele Canal. 'Argos nu poate fi folosit in canalele inguste, iar aceasta tehnologie va fi mult mai potrivita. Orice infractiune va putea fi monitorizata in timp real', a adaugat Michele Vianello.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.