Vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu a declarat ieri ca saptamana viitoare formatiunea pe care o conduce va merge in orasele resedinta de judet pentru a pregati Consiliul National din luna februarie. "Saptamana viitoare, conducerea PSD va partici
Vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu a declarat ieri ca saptamana viitoare formatiunea pe care o conduce va merge in orasele resedinta de judet pentru a pregati Consiliul National din luna februarie. "Saptamana viitoare, conducerea PSD va participa in capitalele de judet si de regiuni de dezvoltare la un dialog intern cu reprezentantii PSD, pentru pregatirea alegerilor locale si pentru pregatirea Consiliului National care va avea loc la inceputul lunii februarie", a spus Diaconescu.
El a aratat ca in sedinta BPN au fost deja stabilite mai multe criterii pentru desemnarea candidatilor social-democrati pentru alegerile locale, dar si pentru elaborarea propunerilor PSD pentru completarea si modificarea Legii alegerilor locale.
Potrivit lui Diaconescu, PSD va elabora pana la sfarsitul lunii ianuarie si oferta electorala pentru alegerile locale. "S-a decis ca pana la 15 februarie PSD sa anunte candidatii pentru orasele mari, municipiile resedinta de judet si Bucuresti. In acest scop, o comisie condusa de secretarul general Titus Corlatean va elabora criteriile si procedurile de nominalizare a candidatilor PSD", a mai declarat acesta.
Intrebat daca s-a discutat despre eventualii candidati pentru Primaria Generala, purtatorul de cuvant a declarat ca "inca nu s-a hotarat, nu s-a vorbit despre asta, nici in Bucuresti nici in alt oras, sector sau primarie". Intrebat daca PSD va sustine candidatura pentru Primaria Capitala a lui Marian Vanghelie, care si-a exprimat intentia de a candida, Cristian Diaconescu a declarat ca inca nu s-a discutat nimic in acest sens.Sarbu anunta doua proiecte de lege privind pensiileBiroul Permanent National al PSD a aprobat ieri initierea a doua proiecte de lege care sa prevada, pe de o parte, revenirea la indexarea trimestriala a pensiilor in raport cu rata inflatiei si, pe de alta parte, introducerea unui randament minim anual garantat al pensiilor private obligatorii. "Daca aceasta crestere de preturi nu va putea fi temperata de actualul Executiv, avem in vedere sa propunem un proiect de lege care sa revina la indexarea trimestriala a pensiilor in raport cu rata inflatiei, in asa fel incat puterea de cumparare sa ramana neatinsa", a precizat vicepresedintele PSD Marian Sarbu, dupa sedinta BPN. El a explicat ca acest proiect de lege se impune pentru ca toata cresterea pe care PSD a avut-o in vedere atunci cand a promovat Legea pensiilor ar putea sa fie anulata de cresterea de preturi din prezent. Marian Sarbu a mai spus ca BPN a aprobat, de asemenea, initierea la nivelul Comisiilor de munca si protectie sociala din cele doua Camere parlamentare a unui proiect de lege prin care sa se prevada introducerea unui randament minim anual garantat al pensiilor private obligatorii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.