Samsung, LG si Sony Ericsson sunt primii trei producatori de telefoane mobile care si-au anuntat deja o parte din modelele anului 2008, acestea urmand a ajunge pe piata UE in perioada ianuarie-mai.
Dintre toti producatorii, Sony Ericsson a fost
Samsung, LG si Sony Ericsson sunt primii trei producatori de telefoane mobile care si-au anuntat deja o parte din modelele anului 2008, acestea urmand a ajunge pe piata UE in perioada ianuarie-mai.
Dintre toti producatorii, Sony Ericsson a fost cel mai prolific, aducand nici mai mult, nici mai putin de trei modele: Z555 - incadrat in colectia care pune accentul pe design - si W350 si W760 - din seria walkman. Despre Sony Ericsson Z555 a spus totul chiar seful departamentului de Style Marketing, Sven Totte, care declara la conferinta de lansare a dispozitivului: "Acest model a fost conceput pentru a atrage atentia si a reflecta modul in care utilizatorul arata". Punandu-le unul langa altul si analizandu-le nu putem spune ca cele trei dispozitive aduc multe functii in plus fata de toate aparatele lansate de producatorul suedez in 2007. Oricum, se pare ca si in acest an cele doua cuvinte de ordine pentru Sony Ericsson sunt "design" si "walkman". Toate cele trei aparate vin cu un multimedia player foarte complex, care poate reda de la fisiere imagini (jpg) la melodii mp3 si aac si filmele in mult popularul format mpeg4.

Primul Sony Ericsson cu GPS
Singurul care a reusit sa ne atraga atentia este modelul W760, pentru ca este cel mai complex aparat lansat de producatorul suedez in ultimele 12 luni. In primul rand este un telefon care functioneaza in mai toate retelele de telefonie mobila - GSM, GPRS, EDGE, UMTS (3G), 900, 1800, 1900 - si este compatibil cu transferul rapid de date prin tehnologie HSDPA. In al doilea rand este primul telefon SE care are sistemul GPS incorporat, utilizatorul nemaifiind nevoit sa cupleze dispozitivul handsfree (cu GSM la bord) precum o cerea modelul K530, lansat la jumatatea anului trecut. Cu aceasta ocazie SE isi prezinta si platforma Wayfinder Navigator, care are inregistrate peste 20 de milioane de puncte de interes (de la cluburi la hoteluri si de la locatia spitalelor pana la cea a aeroporturilor). Functia Tracker ii va spune utilizatorului cat timp are de parcurs pana la destinatie, in functie de "viteza" acestuia. Sistemul este sustinut si de aplicatia Google Maps, ce ofera informatii suplimentare despre zonele in care se afla utilizatorul. Pretul va fi de 350 de euro (plus TVA) si va ajunge in tara noastra in martie.

Primul iPhone "killer" de la Samsung
Asa cum promisese inca de anul trecut, Samsung se pregateste sa aduca pe piata cateva aparate care "seamana" cu iPhone. Desi anuntase anul trecut ca primul model din gama iPhone "killer" (daca o putem numi asa!) va fi Samsung F600, iata ca producatorul a amanat un pic momentul prezentarii acestuia, aducand la CES 2008 aparatul F490, care impresioneaza, la o prima vedere, prin touchscreen-ul de 3,2 inch si camera foto cu o rezolutie de 5MP. El ar urma sa fie disponibil in Europa din luna martie, pentru aproximativ 500 de euro, care inseamna pretul unui iPhone "la negru" pe piata autohtona sau jumatate din pretul telefonului Apple, necodat, din Germania.
LG perfectioneaza Prada
Pana sa aduca modelele promise de anul trecut, LG a prezentat saptamana trecuta o noua versiune a telefonului de lux Prada, transformat din negru in gri-metalizat. Noutatea principala nu o reprezinta schimbarea culorii terminalului, ci integrarea unei tastaturi QWERTY disponibila pe touchscreen. Noul aparat va fi disponibil in 18 tari din Uniunea Europeana, printre care si Romania, de luna urmatoare, insa pretul nu a fost inca anuntat.
>> Nokia nu mai face valuri
Producatorul finlandez aplica o noua regula, si anume de a pastra o discretie totala in ceea ce priveste noile produse. Dupa ce anul trecut, la Londra, a anuntat cinci modele noi - 5610 si 5310 din seria Xpress Music, N81, N81 8GB si N95 8GB, dintre acestea doar ultimele trei fiind lansate, Nokia pastreaza tacerea. Nu a venit la CES 2008 cu nici un aparat nou si nu a facut nici un comentariu la linia pe care o va adopta in 2008. Insa acest suspans nu poate tine foarte mult, pentru ca finlandezii nu o sa-i lase pe altii sa le-o ia inainte, nici macar la capitolul lansari. Cert este ca Nokia a promis, pentru prima jumatate a anului, primul terminal compatibil cu tehnologia WiMax.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.