Agentul de politie Ferenc Janos Rakoczi, de 31 de ani, ajutorul sefului de post din comuna Tatulesti, a declarat ca nu a participat la viol, ci doar a stat citeva minute in imobilul unde s-a produs incidentul, dupa care a plecat. Politistul le-a spus
Agentul de politie Ferenc Janos Rakoczi, de 31 de ani, ajutorul sefului de post din comuna Tatulesti, a declarat ca nu a participat la viol, ci doar a stat citeva minute in imobilul unde s-a produs incidentul, dupa care a plecat. Politistul le-a spus anchetatorilor ca atat timp cat a stat in locul respectiv nu a avut loc nici un viol sau vreo alta infractiune si ca s-ar fi autosesizat imediat, daca s-ar fi intamplat asa ceva. Trei dintre tinerii cercetati in acest dosar au recunoscut ca au intretinut relatii sexuale cu elevele, dar cu acordul acestora. Potrivit Mediafax, cei acuzati urmeaza sa fie supusi testului cu detectorul de minciuni pentru a se stabili veridicitatea declaratiilor lor. Victoria Denisa F., in varsta de 17 ani si Mihaela Diana D., de 18 ani, ambele din municipiul Slatina, au depus plangere penala la Politie, reclamand ca au fost duse cu forta intr-un imobil situat pe raza comunei Valea Mare, unde au fost violate de mai multi tineri. Pe de alta parte, patru angajati ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Botosani sunt cercetati de procurori dupa ce au intretinut, in sediul institutiei, raporturi sexuale cu o adolescenta. Conform MIRA, procurorii au inceput cercetarile pentru comiterea infractiunii de practicare a prostitutiei in sarcina minorei si a celei de intretinere de acte sexuale cu un minor, in sarcina lucratorilor. Seful Serviciului, comisar sef Danut Ciubotaru, a declarat ca "situatia este regretabila si a atins onoarea si cinstea de ofiter MIRA". "Daca s-au incalcat deontologia profesionala, regulametele de ordine interioara, se vor lua cele mai aspre masuri, ajungandu-se la excluderea lor din MIRA prin destituire", a spus Ciubotaru. Prefectura Botosani a deschis propria ancheta in acest caz. Prefectul Gheorghe Sorescu, a sustinut ieri ca in cazul celor patru angajati s-a luat decizia retrogradarilor din functii, urmand ca dupa finalizarea cercetarilor sa se adopte "masuri imediate".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.