Romania va inregistra in acest an o crestere economica de 5,5 la suta, cu un procent sub nivelul tintit de autoritati, si o inflatie de 5,8 procente. Estimarile sunt incluse intr-un studiu al Organizatiei Natiunilor Unite, referitor la perspectivele
Romania va inregistra in acest an o crestere economica de 5,5 la suta, cu un procent sub nivelul tintit de autoritati, si o inflatie de 5,8 procente. Estimarile sunt incluse intr-un studiu al Organizatiei Natiunilor Unite, referitor la perspectivele economice pe 2008, consultat de The Money Channel.

Potrivit raportului ONU, cresterea economica se va tempera, in acest an, pana la 5,5%, cu un procent mai putin decat estimarile Comisiei Nationale de Prognoza. De vina este contextul international, influentat de criza creditelor din Statele Uite, incetinirea aparenta a cresterii economice americane putand da nastere la o recesiune economica mondiala in 2008.

In ceea ce priveste inflatia din acest an, din Romania, expertii ONU cred ca se va situa in jurul valorii de 5,8 la suta, asta in timp ce Banca Nationala si-a stabilit, pentru 2008, o tinta de inflatie la 3,8%, incadrata de o banda de plus/minus un punct procentual, intervalul vizat fiind de 2,8-4,8%.

La finele anului trecut, inflatia a depasit 6,57 la suta, peste estimarile initiale. In privinta ratei somajului, ONU apreciaza ca aceasta se va mentine la 7% in 2008, la acelasi nivel estimat pentru anul trecut. La nivel national, rata somajului era de 4,2% in noiembrie 2007.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.