Liderul PC, Dan Voiculescu, a fost audiat ieri la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, sesizat de Uniunea Civica Maghiara (UCM) cu privire la un proiect de lege de-al sau ce prevede obligativitatea pentru toti cetatenii romani de a c

Liderul PC, Dan Voiculescu, a fost audiat ieri la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, sesizat de Uniunea Civica Maghiara (UCM) cu privire la un proiect de lege de-al sau ce prevede obligativitatea pentru toti cetatenii romani de a cunoaste limba romana.

"Eu am facut un proiect de lege in care spun ca, asa cum e in toata lumea si in toata Europa, si la noi limba oficiala a statului, limba romana, trebuie sa fie cunoscuta de toti cetatenii Romaniei. Daca ne uitam in UE, peste tot, daca vrei sa iei carnet de conducere, sa dai examen sa te angajezi, trebuie sa cunosti limba tarii in care vrei sa lucrezi. Nu poti sa fii cetatean al unui stat daca nu cunosti limba" , a spus Dan Voiculescu. El a mai adaugat ca nu va renunta la acest proiect de lege si a promis ca va face un amendament prin care pensionarii vor fi exclusi de la prevederile legii, deoarece cei de la UCM au reclamat ca batranii nu mai au timp sa invete limba romana. Colegiul director al CNCD va delibera si va da o solutie saptamana viitoare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.