Luni, bursa a consemnat inca o sedinta de scadere accelerata. Deja cotatiile indicilor principali testeaza nivelurile de suport consemnate la finalul lunii noiembrie si se afla in scadere cu mai mult de 30% comparativ cu maximele istorice de la mijlo
Luni, bursa a consemnat inca o sedinta de scadere accelerata. Deja cotatiile indicilor principali testeaza nivelurile de suport consemnate la finalul lunii noiembrie si se afla in scadere cu mai mult de 30% comparativ cu maximele istorice de la mijlocul lui august 2007.
Lichiditatea tranzactiilor nu a fost stralucita, pe intreaga piata transferurile cu actiuni abia daca au atins 12,7 milioane de euro, adica destul de putin daca tinem seama ca intr-o sedinta bursiera obisnuita de anul trecut se realizau rulaje de aproximativ 20 milioane de euro.
Pe segmentul drepturilor de alocare pentru actiuni Transgaz am avut tranzactii de 1,1 milioane de euro, adica in nota obisnuita a ultimei perioade.
Cotatiile acestor drepturi de alocare au scazut si ele semnificativ, in prezent tranzactionandu-se in zona 285-295 lei, adica in scadere de 16% comparativ cu maximul de 340 lei atins in chiar prima sedinta de la listare.
Toti cei patru indici ai pietei au suferit scaderi, cel mai mult depreciindu-se BET-FI (-3,80%), insa si in cazul BET si BET-C scaderile au depasit 2,6%. BET-FI se tranzactioneaza in prezent in zona 65.700 puncte, foarte aproape de minimul de 64.500 puncte din noiembrie, in vreme ce BET a atins astazi nivelul de 8.525 puncte.
Ca de obicei, cele mai tranzactionate titluri au fost cele ale SIF-urilor si ale bancilor. Actiunile BRD au continuat sa scada pana la nivelul de 22,5 lei pe actiune (-2,17%), in vreme ce titlurile Banca Transilvania au scazut cu 2,96%, pana la 0,82 lei.
Pe segmentul SIF, cea mai mare scadere au consemnat-o actiunile SIF1 Banat-Crisana, care au pierdut 4,28% si au ajuns la palierul de 2,91 lei.
Printre companiile cu evolutie buna de piata in sedinta de luni se remarca doar Compa Sibiu, care recupereaza 3,57% din scaderea ampla consemnata in sedinta bursiera de vineri, si Antibiotice Iasi, care se apreciaza modest, cu 0,54%.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.