O intalnire de lucru la nivel de experti intre reprezentanti ai Romaniei si conducerea Directiei Generale Taxe si Impozitare din cadrul Comisiei Europene pe tema taxei auto va avea loc, miercuri, la Bruxelles, a confirmat Reprezentanta Romaniei pe la

O intalnire de lucru la nivel de experti intre reprezentanti ai Romaniei si conducerea Directiei Generale Taxe si Impozitare din cadrul Comisiei Europene pe tema taxei auto va avea loc, miercuri, la Bruxelles, a confirmat Reprezentanta Romaniei pe langa Uniunea Europeana.

In cadrul reuniunii se va lua in discutie noua varianta a taxei de inmatriculare propusa de Executivul roman in sedinta de Guvern din 9 ianuarie.

'Partea romana a trimis deja la Bruxelles toata documentatia, 'nu numai grila aceea care este foarte importanta, ci si un proiect de ordonanta de modificare a actului normativ'', a precizat marti, intr-o conferinta de presa, seful Departamentului pentru Afaceri Europene, Adrian Ciocanea.

Tot el a mai mentionat ca la aceasta intalnire vor lua parte si un secretar de stat din Ministerul Finantelor si unul din cel al Mediului.

Guvernul de la Bucuresti a decis, la 9 ianuarie, modificarea taxei de inmatriculare auto din cauza careia Comisia Europeana a deschis, la inceputul anului trecut, procedura de infringement impotriva Romaniei, considerand-o neconforma cu prevederile Tratatului UE. In noiembrie, Executivul comunitar a declansat a doua etapa a procedurii de infringement.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.