Constructorul ceh Skoda a facut publice primele fotografii oficiale cu noua generatie a modelului varf de gama Superb, care va debuta in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva din luna martie. Avand 4,838 metri lungime, 1,783 metri latime si
Constructorul ceh Skoda a facut publice primele fotografii oficiale cu noua generatie a modelului varf de gama Superb, care va debuta in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva din luna martie. Avand 4,838 metri lungime, 1,783 metri latime si 1,461 metri inaltime, si beneficiind de un ampatament marit la 2,761 metri, noua Skoda Superb ofera un spatiu extrem de generos pentru pasageri si bagaje, devenind lider la acest capitol in segmentul mediu. Noul model propune o serie de solutii tehnologice de ultima generatie, intre care si farurile adaptive, un nou sistem electronic de aer conditionat sau un sistem de asistare automatic la parcare. Gama de propulsoare va cuprinde trei versiuni pe benzina si trei dieseluri, cu puteri cuprinse intre 105 si 260 CP. Una dintre motorizarile disponibile va fi 1.8 TSI (turbo±compresor) de 160 CP, care permite masinii sa atinga "suta" in mai putin de noua secunde. Vor mai fi oferite intre altele un propulsor pe benzina V6 3.2 FSI, precum si doua versiuni ale dieselului 2.0 TDI, de 140 si, respectiv, 170 CP. Ceea ce fanii marcii asteapta de la noua generatie Superb este propulsorul 3.6 FSI, care dezvolta 280 CP. Insa acest lucru il vom afla cu totii la debutul mondial, programat la Salonul Auto de la Geneva din luna martie. Toate motorizarile vor fi cuplate la o cutie de viteze manuala cu 5 trepte sau automata, DSG, cu 6 rapoarte. Noua Superb, care va fi produsa la uzina Skoda din Kvasiny, va fi lansata pe piata spre sfarsitul acestui an si va avea un pret de pornire de aproximativ 20.000 de euro.
www.auto.ro


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.