Presedintele Grupului de Investigatii Politice, Mugur Ciuvica, a descoperit un amanunt relevant din cariera lui Traian Basescu, presedintele Romaniei, in perioada in care era angajat la Anvers. Sanctiunea primita atunci de actualul locatar de la Cotr
Presedintele Grupului de Investigatii Politice, Mugur Ciuvica, a descoperit un amanunt relevant din cariera lui Traian Basescu, presedintele Romaniei, in perioada in care era angajat la Anvers. Sanctiunea primita atunci de actualul locatar de la Cotroceni, este comparabila cu cea primita in 1987 de Norica Nicolai. Ca atare, crede Ciuvica, Traian Basescu ar fi trebuit sa refuze numirile sale repetate in functia de ministru al Transporturilor. Redam mai jos textul remis spre difuzare Agentiei A.M. Press de presedintele GIP, Mugur Ciuvica. "Traian Basescu isi motiveaza refuzul de a semna numirea Noricai Nicolai in functia de ministru al Justitie printr-o sanctiune primita de aceasta in 1987 in urma instrumentarii gresite a unui dosar penal. Daca Traian Basescu si-ar fi aplicat siesi criteriile de profesionalism pe care i le pretinde Norica Nicolai, ar fi trebuit sa refuze si in 1991 si in 1996 numirea sa in functia de ministru al Transporturilor. In mai 1989, Traian Basescu a fost dat afara din functia de sef al reprezentantei Navrom la Anvers in urma descoperirii faptului ca a semnat incorect facturile pentru repararea unei nave. La fel ca Norica Nicolai, Traian Basescu a contestat sanctiunea profesionala. Comisia Ministerului Transporturilor a mentinut insa decizia, in plus sanctionandu-l si cu reducerea retributiei cu 20 la suta. Pe de alta parte, cata vreme toate dosarele sale sunt ascunse, Traian Basescu este ultima persoana din Romania care are dreptul sa vorbeasca despre dosarele altora: conform CNSAS, dosarul de colaborator al Securitatii al lui Traian Basescu a fost distrus in 1979 (procesul verbal de distrugere nr. 0058212/15.08.1979 se afla in posesia CNSAS); conform lui Dorin Dobrincu, directorul general al Arhivelor Nationale, dosarul de cadre al lui Traian Basescu (obligatoriu pentru orice fost membru PCR) a disparut; conform lui Traian Basescu insusi, dosarul sau profesional de la Navrom nu mai e de gasit.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.