Dupa ce am putut vedea versiunea aproape finala a noului Mercedes GLK-Klasse atat in fotografii-spion, cat si in cateva inregistrari video, realizate in timpul filmarilor la "Sex and the City", va prezentam acum primele poze oficiale ale conceptului
Dupa ce am putut vedea versiunea aproape finala a noului Mercedes GLK-Klasse atat in fotografii-spion, cat si in cateva inregistrari video, realizate in timpul filmarilor la "Sex and the City", va prezentam acum primele poze oficiale ale conceptului Freesider.
Oficialii de la Mercedes au confirmat ca Freesider, care va fi lansat la Salonul Auto de la Detroit, este prototip doar ca nume, pentru ca versiunea de serie va arata la fel. Construit pe aceeasi platforma ca C-Klasse wagon, GLK imparte si componente ale trenului de rulare cu acesta, intre care tractiunea integrala 4Matic. Micutul SUV va aparea in showroom-urile americane in doua versiuni pe benzina, propulsate de motoare V6 de 230 CP si, respectiv, 305 CP. De asemenea, in momentul lansarii peste Ocean, in ianuarie 2009, GLK va fi oferit si intr-o varianta CDI Bluetec, de 224 CP, in timp ce pe pietele europene vor fi disponibile si versiuni diesel cu 4 si 6 cilindri. Surse autorizate informeaza ca va fi realizata si cea mai puternica versiune a modelului, GLK63 AMG, care va avea sub capota o varianta a motorului V8, de 6.2 litri, de pe C63 AMG, care ar urma sa dezvolte peste 450 CP. Este aproape sigur insa ca GLK va fi disponibil doar cu volanul pe partea stanga din cauza configuratiei trenului de rulare, astfel ca potentialii clienti din Anglia, Australia sau Africa de Sud vor fi nevoiti sa opteze pentru principalul rival al lui GLK, BMW X3, cel putin pana in 2010, cand ar putea fi gasita o solutie. Preturile pentru piata nord-americana vor porni de la 38.000 de dolari.
www.auto.ro


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.