Meseria de psihoterapeut in Romania nu este doar apanajul psihologilor, considera Federatia Romana de Psihoterapie. Aceasta sustine ca este nevoie de o lege europeana care sa reglementeze in mod unitar activitatea tuturor psihoterapeutilor, indiferen
Meseria de psihoterapeut in Romania nu este doar apanajul psihologilor, considera Federatia Romana de Psihoterapie. Aceasta sustine ca este nevoie de o lege europeana care sa reglementeze in mod unitar activitatea tuturor psihoterapeutilor, indiferent de pregatirea lor.
Federatia Romana de Psihoterapie a initiat un proiect de lege care sa clarifice statutul psihoterapeutilor, indiferent daca acestia sunt, ca pregatire de baza, medici, psihologi, asistenti sociali etc. "In acest moment, statutul psihoterapeutilor in Romania a fost reglementat in plan juridic numai pentru psihologi. In cadrul Legii psihologului exista o reglementare prin care se prevede posibilitatea ca anumite profesii sa obtina o competenta in aceasta activitate in urma unui atestat al Colegiului Psihologilor din Romania. Mi se pare absurd ca un medic sa obtina aprobarea din partea unui colegiu, altul decat cel medical", a declarat Augustin Cambozie, vicepresedintele Federatiei Romane de Psihoterapie. Conform Declaratiei de la Strasbourg, psihoterapia este o profesie liberala, independenta, diferita de psihologie si psihiatrie. Reglementarile europene specifica faptul ca anumite profesii (medici, psihologi, asistenti sociali, alte meserii de tip umanistic) pot sa intre intr-o formare de psihoterapeut, in urma absolvirii unor cursuri de specialitate, a subliniat presedintele federatiei. Proiectul privind statutul legal al psihoterapeutilor se afla inca in dezbaterea unor comisii de specialitate ale Camerei Deputatilor.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.