"Ii place sa migaleasca" Eliza, fetita cu cea mai varstnica mama din Romania, implineste azi 3 ani. Adriana Iliescu povesteste ca fetita ii depaseste cu mult asteptarile din timpul sarcinii, intrucat copilul pare sa caute preocuparile artistice, s

"Ii place sa migaleasca" Eliza, fetita cu cea mai varstnica mama din Romania, implineste azi 3 ani. Adriana Iliescu povesteste ca fetita ii depaseste cu mult asteptarile din timpul sarcinii, intrucat copilul pare sa caute preocuparile artistice, si nu zbenguielile tipice varstei.

Am vizitat-o pe Eliza la cresa. Usor timida, cu o nevoie acuta sa stea lipita de fusta mamei, fetita spunea poezii la doua voci, cu mama drept indrumator de versuri. Radea cu toata fata la terminarea versurilor, ca si cum fiecare cuvant odata pronuntat incheia o poanta hazlie, iar daca se si privea in oglinda rasetele umpleau aproape toata camera. O fetita. O fetita ca toate fetitele, devenita subiect de presa din cauza unei nasteri mai speciale.

"N-am mai adus-o de o saptamana la cresa si s-a dezobisnuit sa stea departe de mine. Despartirea va fi mai grea de data asta", spune Adriana Iliescu in timp ce-si schimba copilul in hainute mai subtiri, pentru interior. Femeia isi face mea culpa fiindca "pe frigul asta" ii este peste mana s-o aduca zilnic la cresa si, drept consecinta, copilul se desprinde greu, cu plansete, din bratele ei. La rugamintea sa ne povesteasca putin despre relatia lor, Adriana Iliescu incepe sa vorbeasca numai la plural, ca un indragostit strapuns de sentimentul posesiunii, iar in timpul conversatiei face pauzele tipice situatiilor care au in spate un scop usor penibil. Cum poate o mama hodoronc-tronc sa-si portretizeze copilul? Buna intrebare.

O CRESTE SINGURA. Eliza a facut o pasiune pentru "Motanul Incaltat", poveste pentru care putem spune ca face sacrificii ca s-o asculte pana la epuizare - adoarme noaptea tarziu, de dragul ei. Ii plac mult treburile gospodaresti, ea bate albusurile pentru prajituri. Iar dimineata aproape ca-i pregateste cafeaua mamei. La capitolul slabiciuni: "E cel mai usor de manipulat spectator la televizor. Tot ce vede vrea sa cumpere", spune Adriana Iliescu. Intrebata daca reuseste sa se descurce singura la cresterea copilului, mama raspunde ca "da", fara nici o problema, uneori mai roaga niste femei s-o ajute, contra bani, cu menajul sau cumparaturile. Adriana Iliescu isi creste copilul singura. "Eliza este un copil la fel ca altii, are reactiile normale ale copilariei. Am observat insa ca isi gaseste preocupari, ii place sa migaleasca, acum, de pilda, picteaza mult. Si nu obisnuieste sa se zbenguie pur si simplu, ca toti copiii", povesteste mama. Dat fiind ca fetita a venit pe lume intr-un mod mai special, Adriana Iliescu ii sarbatoreste ziua de nastere in Maternitatea Giulesti, din Capitala. Ca incheiere, spunem ca Eliza are o slabiciune fata de "Neghinita" si "Iepuras Coconas".

CEA MAI BATRaNA MAMA. Eliza Maria Bogdana a devenit celebra inca din momentul in care a ajuns pe lume. La varsta de 67 de ani, mama ei, Adriana Iliescu, s-a hotarat sa aiba un copil si, cu ajutorul doctorului Bogdan Marinescu, a facut fertilizare in vitro. In 2005, Adriana Iliescu a intrat in Cartea Recordurilor drept cea mai varstnica mama din lume.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.