Lotul echipei Rapid s-a reunit, ieri, la Baza Pro Rapid. Mircea Rednic a avut la dispozitie 22 de jucatori, de la reunire lipsind brazilienii Andrade, Tamandare si Cesinha, care sunt invoiti pana pe 16 ianuarie, dar si Herea care a suferit o interven
Lotul echipei Rapid s-a reunit, ieri, la Baza Pro Rapid. Mircea Rednic a avut la dispozitie 22 de jucatori, de la reunire lipsind brazilienii Andrade, Tamandare si Cesinha, care sunt invoiti pana pe 16 ianuarie, dar si Herea care a suferit o interventie chirurgicala si mai are nevoie de o pauza de trei zile. La sedinta de pregatire a fost prezent si fundasul belgian Philippe Leonard care urmeaza sa semneze un contract valabil un an cu Rapid.

Mijlocasul echipei Rapid, Costin Lazar, a declarat, luni, la reunirea gruparii giulestene, ca Ionut Mazilu putea sa se transfere la o formatie mai tare decat Dnepr Dnepropetrovsk, precizand ca acestuia i se potrivea mai bine campionatul Italiei. "Vorbesc mereu cu el, dar n-am incercat sa-l conving sa ramana. Acum e si tatic, stie ce e mai bine pentru el". Costin Lazar a mentionat ca de acum inainte spera sa se vada cu Mazilu la echipa nationala. "Mi-a plecat nu numai un coleg, ci si cel mai bun prieten. Suntem prieteni de cand aveam 9 ani, dar asta e, viata merge inainte si ii doresc tot binele din lume. Noi am fost impreuna peste tot, dar acum s-au cam despartit drumurile noastre. Intr-un fel si-a asigurat viitorul. El intotdeauna a fost un baiat serios, muncitor si ma bucur ca a reusit. Sa speram ca macar la nationala sa ne intalnim", a precizat Lazar.
Mijlocasul rapidist a adaugat ca gruparea giulesteana trebuie sa ii gaseasca un inlocuitor lui Mazilu. "Ionut este o lipsa destul de importanta pentru Rapid, dar sper sa vina un inlocuitor foarte bun. Rapid a facut cel mai important transfer din Romania si speram sa mai faca. E rau pentru fotbalul romanesc ca se pleaca, si mai ales ca nu se pleaca in campionate mai puternice. Era mai bine ca jucatorii romani sa mearga in campionate tari pentru a ne face remarcati mai mult", a mai spus mijlocasul giulestean. "Eu nu ma gandesc sa plec, deocamdata ma gandesc sa castig titlul cu Rapid".
La randul sau, antrenorul Mircea Rednic spune ca are deja doua variante pentru inlocuirea lui Mazilu in lotul Rapidului: "Mazilu este o pierdere pentru Rapid, trebuie sa gasim un jucator cel putin la fel de bun ca el, daca nu chiar mai bun. Sper sa il gasim si sa ne indeplinim obiectivele. Eu am doua solutii pentru inlocuirea lui, nu una. Nu stiu de ce se tot vorbeste de brazilieni, eu nu stiu absolut nimic. Copos sau Sichitiu poate stiu mai multe despre brazilian, eu nu-l cunosc si nu vorbesc despre el". Rednic spera ca Mazilu sa devina un jucator de baza in echipa nationala. "Nu pot sa spun decat ca ii urez succes lui Mazilu si sper ca de acum inainte sa faca mult mai multe pentru echipa nationala. Este un jucator foarte bun, de nationala, nu pot sa zic nici ca-l regret, nici ca nu-l regret", a punctat Rednic.

>> Ionut Mazilu a semnat ieri contractul cu Dnepr si a plecat in Turcia pentru a se alatura lotului condus de Oleg Protasov. Suma de transfer a fost de 3,7 milioane de euro, iar jucatorul a primit un salariu de 500.000 de euro, plus bonusuri, pe sezon. La mijlocul sezonului din Ucraina, Dnepr e pe primul loc in clasament, cu doua puncte avans in fata lui sahtior, dar si un meci mai mult jucat.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.