DECRET   Presedintele Ucrainei, Viktor Iuscenko, a semnat un decret privind transformarea Insulei Serpilor in zona economica libera, informeaza pagina electronica a ziarului rus Izvestia, citat de Mediafax. Decretul prevede si continuare

DECRET Presedintele Ucrainei, Viktor Iuscenko, a semnat un decret privind transformarea Insulei Serpilor in zona economica libera, informeaza pagina electronica a ziarului rus Izvestia, citat de Mediafax. Decretul prevede si continuarea dezvoltarii infrastructurii si a activitatilor economice de pe insula, dar si exploatarea resurselor de pe platoul continental. “Trebuie sa formulam un plan eficient pentru implementarea unor proiecte pe insula. Spre exemplu, nu ar trebui sa dureze mai mult de zece luni sa concepem un proiect pentru producerea de energie”, a spus Iuscenko, sugerand crearea unui consiliu local si chiar dezvoltarea unor proiecte turistice. El a mai declarat ca presedintele Traian Basescu trebuie sa “viziteze imediat aceasta insula si sa afle la fata locului care sunt planurile de dezvoltare a acesteia”. DIVERGENTE. Romania si Ucraina au divergente in ceea ce priveste Insula Serpilor si delimitarea platoului continental. La 16 septembrie 2004, Romania a sesizat instanta de la Haga cu o cerere de initiere a procedurilor in vederea solutionarii problematicii delimitarii platoului continental si a zonelor economice exclusive ale Romaniei si Ucrainei in Marea Neagra. (S.S.)

EXPLOZIE - Atentat anti-American in Liban O explozie a avut astazi loc intr-un cartier crestin din nordul capitalei Libanului, Beirut. Un post de televiziune libanez sustine ca deflagratia s-ar fi soldat cu trei morti si 10 raniti, iar deflagratia a avariat o masina a Ambasadei Statelor Unite. Ambasada americana a declarat ca, deocamdata, nu are date suficiente in acest sens, si a precizat ca, in vehiculul ce a fost tinta bombei, se aflau numai civili libanezi. Atentatul coincide cu vizita presedintelui american George Bush in Orientul Mijlociu. Deocamdata nu se cunoaste identitatea victimelor sau cauza exploziei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.