Ministrul Educatiei si liderii celor patru federatii sindicale s-au intalnit ieri pentru o discutie informala in legatura cu valoarea cresterilor salariale din invatamant. Negocierile vor incepe saptamana viitoare, iar la intalniri vor participa pe l

Ministrul Educatiei si liderii celor patru federatii sindicale s-au intalnit ieri pentru o discutie informala in legatura cu valoarea cresterilor salariale din invatamant. Negocierile vor incepe saptamana viitoare, iar la intalniri vor participa pe langa ministrul Educatiei si liderii federatiilor sindicale, ministrii Muncii si Finantelor. In cadrul intalnirii cu liderii federatiilor au fost abordate trei subiecte importante:

"Unul face referire la faptul ca nu pot hotari singur care este valoarea cresterilor salariale, ci doar impreuna cu ministrul Muncii si ministrul Finantelor, iar acest lucru va avea loc saptamana viitoare, cand va incepe prima runda de negocieri. Nu am intrat pe cifre. Trebuie sa vedem care ar fi cifrele pe care le doresc si cele pe care si le poate permite economia privind cresterile salariilor profesorilor", a declarat Cristian Adomnitei. Ministrul a mai precizat ca un alt punct foarte important solicitat de presedintii federatiilor sindicale din educatie vizeaza realizarea unei legi a salarizarii in invatamant, si nu pe intregul sistem bugetar.

De asemenea, liderii sindicali si-au exprimat dorinta de a fi negociat un nou contract de munca, mai flexibil si mai modern, acesta urmand sa intre in vigoare in 2009.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.