Un liceu din Craiova are toate sansele sa umple o fila a Dosarelor X, si asta pentru ca a fost construit peste un cimitir care a apartinut Bisericii “Maica Domnului” - Oota. Pe locul pe care se afla astazi Grupul Scolar "Traian Vuia" din

Un liceu din Craiova are toate sansele sa umple o fila a Dosarelor X, si asta pentru ca a fost construit peste un cimitir care a apartinut Bisericii “Maica Domnului” - Oota. Pe locul pe care se afla astazi Grupul Scolar "Traian Vuia" din Craiova au fost inmormantati eroi de razboi si ctitorii lacasului de cult. In mod ciudat, de la infiintarea unitatii de invatamant, aproape in fiecare an, cate un elev al liceului moare, motiv pentru care nu putini sunt cei care spun ca liceul este blestemat.

Daca s-ar afla ca Grupul Scolar “Traian Vuia” din Craiova este construit peste un cimitir si ca in fiecare an moare cate un elev, scenaristii serialului Tween Peaks ar avea un subiect pentru un nou episod. Elevii unitatii de invatamant povestesc cu teama ca inca din prima zi de scoala au fost initiati de catre unii profesori, dar si de catre colegii din clasele mai mari in tainele acestui secret morbid. Prima reactie a lor a fost sa fuga din incinta liceului pentru a nu deranja somnul de veci al celor inmormantati in acel petic de pamant. Cu timpul insa s-au obisnuit cu faptu l ca sala lor de clasa se afla peste mormantul unui om de vaza. “Ne-a povestit un profesor chiar in prima zi de scoala si unii colegi voiau sa plece din clasa, iar altii au ridicat picioarele, ca se gandeau ca stau pe morminte. Dar acum ne-am obisnuit si nu ne mai este teama”, povesteste Madalina Muscu, eleva in clasa a IX-a din cadrul Grupului Scolar “Traian Vuia” din Craiova.

Elevii au scos oseminte din pamant
La Grupul Scolar craiovean invata 1.300 de elevi. Ani la randul, pe culoarele liceului au circulat tot felul de scenarii macabre, iar in imaginatia liceenilor rulau scenele invatate la orele de istorie cu condamnatii la moarte, exterminati si ingropati la gramada in gropile comune. “Nu stim cine a fost inmormantat in acel cimitir, dar cand auzeam la istorie despre cei omorati si aruncati la gramada, ne gandeam la cei care au fost ingropati aici. Mai facem glume cateodata si le zicem fetelor sa aiba grija cand se duc la toaleta, ca poate iese vreo mana de mort”, spune unul dintre elevi. Lasand gluma la o parte, liceenii povestesc ca in primavara anului trecut, cand au fost pusi de un profesor sa sape in gradina liceului, au dat peste cateva oseminte. “Eram patru colegi si, cand am dat peste un craniu si cateva oase, ne-am speriat. Ne-au cazut sapele din mana”, povesteste Andrei Patrascu.

In fiecare an, un elev moare in imprejurari ciudate
Dincolo de intamplarile petrecute in gradina liceului, in incinta unitatii de invatamant circula diferite zvonuri care umplu noptile elevilor cu povesti infricosatoare si care par cu atat mai reale, cu cat sunt intarite de unii profesori.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.