Obezitatea si depresiile coexista de cele mai multe ori in randul femeilor intre doua varste, conform unui nous studiu realizat de cercetatori americani, informeaza Rompres. In cadrul acestui studiu au fost stranse informatii cu privire la

Obezitatea si depresiile coexista de cele mai multe ori in randul femeilor intre doua varste, conform unui nous studiu realizat de cercetatori americani, informeaza Rompres. In cadrul acestui studiu au fost stranse informatii cu privire la inaltimea, greutatea, dieta, exercitiile fizice si imaginea a 4.641 de femei cu varsta cuprinsa intre 40 si 65 de ani. Aceste femei au completat si un chestionar folosit pentru a identifica eventualele simptome ale depresiilor. In urma examinarii acestor date s-a constatat ca femeile care sufereau de forme clinice de depresie erau de doua ori mai probabil sa fie si obeze, iar femeile obeze erau tot de doua ori mai probabil sa fie si depresive. Aceasta legatura dintre obezitate si depresie a ramas la fel de puternica chiar si atunci cand cercetatorii au introdus in ecuatie un nou set de variabile precum statutul marital, educatia, tabagismul si folosirea de medicamente antidepresive. Concluzia studiului publicat in numarul de pe lunile ianuarie/februarie al jurnalului General Hospital Psychiatry este ca depresia si obezitatea se sustin reciproc, conform coordonatorului acestui studiu, Dr. Gregory Simon, psihiatru la Group Health Cooperative din Seattle. 'Atunci cand oamenii se ingrasa este mult mai probabil sa devina si depresivi, iar atunci cand devin depresivi le este din ce in ce mai greu sa slabeasca', a comentat el.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.