Pretul aurului a atins la nivel mondial un nou record istoric. Uncia de aur, adica aproximativ 28 de grame, a fost cotata, luni, la Londra, la peste 910 dolari, anunta Radio Romania Actualitati.  Si in Romania gramul de aur a crescut in numai do
Pretul aurului a atins la nivel mondial un nou record istoric. Uncia de aur, adica aproximativ 28 de grame, a fost cotata, luni, la Londra, la peste 910 dolari, anunta Radio Romania Actualitati. Si in Romania gramul de aur a crescut in numai doua saptamani de la 65 la 90 de lei. Analistii economici spun ca motivele cresterii sunt legate de nevoia investitorilor de a-si plasa banii in investitii sigure, precum metalele pretioase, dupa criza creditelor ipotecare si cresterea pretului petrolului. Majoritatea analistilor iau in calcul atingerea nivelului de 1000 de dolari pe uncie in prima parte a anului. In ciuda acestui fapt, noul pret record atins se situeaza inca foarte departe de maximul ajustat la inflatie, si anume 2.200 de dolari pe uncie.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.