Revolta. Acestia refuza sa mai plateasca taxa de protectie, de minimum 3.000 de euro lunar, care este cea mai sigura sursa de venit a mafiotilor Temuta retea mafiota Cosa Nostra, care face legea in Sicilia, are serioase probleme financiare din cauza
Revolta. Acestia refuza sa mai plateasca taxa de protectie, de minimum 3.000 de euro lunar, care este cea mai sigura sursa de venit a mafiotilor Temuta retea mafiota Cosa Nostra, care face legea in Sicilia, are serioase probleme financiare din cauza numarului tot mai mare de patroni ce refuza sa plateasca "taxa de protectie". Rebeliunea fara precedent a oamenilor de afaceri este salutata de autoritati, care spera ca forta mafiei va scadea in urma pierderii uneia dintre cele mai sigure surse de venit, asa-numita "pizzo". "Revolta loveste direct in inima mafiei", a declarat Maurizio de Lucia, procurorul orasului Palermo, care ancheteaza de ani de zile cazuri de extorcare de fonduri. "Daca iese, vom avea un mare avantaj in lupta impotriva mafiei", a precizat el. Piero Grasso, un procuror antimafia de la Roma, a explicat ca patronii sunt obligati sa plateasca mafiei, lunar, circa 3.000 de euro, plus un bonus de Craciun, pentru a fi lasati sa-si desfasoare linistiti afacerile. Patronii rebeli fata de mafie au lansat chiar un site, "Adiopizzo", in care isi manifesta revolta si ii indeamna si pe altii sa le urmeze exemplul. Ei sunt incurajati de ultimele operatiuni ale carabinierilor, in urma carora au ajuns dupa gratii mai multi bosi. De asemenea, politia a confiscat si documente de contabilitate ale mafiei, care contineau detalii la zi despre cine a platit "pizzo" si cat. Numarul rebelilor care scriu pe site este, deocamdata, mic fata de numarul foarte mare de afaceristi din Palermo, dar actiunea lor ii ajuta pe sicilieni sa depaseasca convingerea ca orice impotrivire fata de Cosa Nostra ii poate duce la moarte sau ii poate ruina.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.