Ministerul Sanatatii Publice (MSP) continua, in lunile ianuarie si februarie, vaccinarea antigripala gratuita a populatiei la risc, informeaza A.M.Press. Pana in prezent, au fost vaccinate gratuit aproximativ 3 milioane de persoane cu risc de imbolna
Ministerul Sanatatii Publice (MSP) continua, in lunile ianuarie si februarie, vaccinarea antigripala gratuita a populatiei la risc, informeaza A.M.Press. Pana in prezent, au fost vaccinate gratuit aproximativ 3 milioane de persoane cu risc de imbolnavire. "In anul 2007, Ministerul Sanatatii Publice a achizitionat si a pus la dispozitia populatiei care face parte din grupele la risc un numar de 3.700.000 de doze de vaccin gripal, cea mai mare cantitate achizitionata pana in prezent, cantitate ce asigura vaccinarea pentru aproximativ 20 la suta din populatia tarii", a declarat, ieri, ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu. Conform unui comunicat de presa al Centrului European de Control al Bolilor din Stochkolm, din data de 10 decembrie 2007, anual, in Uniunea Europeana, se inregistreaza peste 40.000 de decese datorate gripei si complicatiilor acesteia in randul persoanelor in varsta si al celor cu boli cronice cardiovasculare, respiratorii, diabet etc, decese care pot fi evitate daca persoanele expuse la risc crescut sunt vaccinate antigripal anual.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.