Fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu a declarat, marti, ca premierul ar trebui sa sesizeze Curtea Constitutionala  a Romaniei (CCR) in legatura cu refuzul sefului statului de a o numi pe Norica Nicolai, dar si in legatura cu neconcordante
Fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu a declarat, marti, ca premierul ar trebui sa sesizeze Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) in legatura cu refuzul sefului statului de a o numi pe Norica Nicolai, dar si in legatura cu neconcordantele care i-au dat posibilitatea presedintelui de a face "toata aceasta tevatura".

Chiuariu s-a eschivat de la a da un raspuns clar in legatura cu modul cum premierul Tariceanu va rezolva problema numirii unui nou ministru la portofoliul de la Justitie, limitandu-se in a raspunde ca "e vorba de un conflict de natura constitutionala si numai primul ministru poate lua aceasta decizie". Acesta a mai adaugat ca daca premierul va decide sa sesizeze CCR, o va face foarte curand.

"Eu sunt de parere, daca ar trebui din nou sesizata Curtea Constitutionala, sa fie sesizata si pentru faptul ca exista unele neconcordante intre ceea ce a dispus Curtea prin hotarare si motivarea respectiva care i-a dat posibilitatea domnului Basescu sa faca toata aceasta tevatura", a adaugat fostul ministru al justitiei, la Realitatea TV.

Intrebat cum de nu a fost facut publica si mapa sa profesionala, Tudor Chiuariu a spus ca pana acum, la adresa lui au fost facute doar atacuri politice, insa nu este exclus sa i se fabrice un dosar. "Deocamdata la adresa mea au fost doar atacuri politice care s-au dovedit inconsistente, dar unii jurnalisti m-au avertizat in timpul mandatului ca unii dintre apropiatii doamnei Macovei tot pregatesc dosare, contacteaza doctori care m-au tratat in copilarie, asa ca probabil ca vom mai asista la astfel de atacuri", a declarat Chiuariu.

Fostul ministru al Justitiei este de parere ca argumentele sefului statului sunt doar pretexte, relevante pentru numirea unui ministru fiind proiectele acestuia.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a avut, luni, o intrevedere cu Norica Nicolai. Surse liberale sustin ca premierul intentioneaza sa sesizeze CCR, dar ar fi dorit sa aiba o noua runda de consultari cu vicepresedintii partidului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.