In perioada 2008-2009, Comisia Europeana va acorda fonduri de peste 4 milioane de euro pentru proiecte de aparare civila si simulari de catastrofe, in Europa. Instrumentul Financiar de Protectie Civila prevede simulari de cutremure si inundatii si va
In perioada 2008-2009, Comisia Europeana va acorda fonduri de peste 4 milioane de euro pentru proiecte de aparare civila si simulari de catastrofe, in Europa. Instrumentul Financiar de Protectie Civila prevede simulari de cutremure si inundatii si va fi demarat in cinci tari membre.
Pana acum au aplicat pentru fondurile Instrumentului Financiar de Protectie Civila sase tari: Franta, Ungaria, Germania, Italia, Marea Britanie si Suedia. Acestea au primit in total 2,6 milioane de euro.
Prin acest program se urmareste instruirea publicului in caz de dezastre, pregatirea municipalitatii pentru a face fata inundatiilor, dar si pregatirea practica a voluntarilor.
Prin acest program mai multe tari vor beneficia de fonduri in valoare de 190 milioane de euro pana in 2013.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.