>> Iasiul, locul de intalnire al unor organizatii care nu obisnuiesc a iesi la rampa cu proiecte.

>> Un zvon a determinat adunarea Cavalerilor de la Malta in capitala Moldovei.

>> Oficial, Cavalerii de Malta vor deschide o canti
>> Iasiul, locul de intalnire al unor organizatii care nu obisnuiesc a iesi la rampa cu proiecte.

>> Un zvon a determinat adunarea Cavalerilor de la Malta in capitala Moldovei.

>> Oficial, Cavalerii de Malta vor deschide o cantina
pentru saracii din Iasi.


Iasiul a fost gazda vizitei fulger a Marelui Maestru al Ordinului Suveran al Sf. Ioan de Ierusalim - Cavalerii de Malta, Don Basilio Cali. Vizita inaltilor demnitari ai Ordinului a fost determinata oficial de deschiderea unei cantine pentru saraci, iar neoficial in urma unor dezvaluiri care arunca membrii conducerii organizatiei intr-o lumina extrem de nefavorabila. Conform informatiilor vehiculate, cavalerul Thomas Molendini, mare Prior al tarilor de Est si al Romaniei, il acuza de impostura pe ieseanul Dorin Podolinca, si el Prior al Ordinului pentru Romania. Fiecare reprezinta, de fapt, conform informatiilor facute publice, doi maestri su-periori care isi disputa suprematia. In conflict sunt vehiculate numele altor doi ieseni: profesorii Doru Tompea si Vasile Burlui. "Conform actelor oficiale, Cavalerul Thomas Molendini ii imputa lui Dorin Podolinca, care reprezinta in Romania pe cel de-al 77-lea Mare Maestru, faptul ca, desi a fost excomunicat din ordin de Sediul Magistral de la Malta, el continua sa tina in umbra membrii activi, neinformandu-i despre aceasta decizie, si continua sa inscrie adepti. Este ultima data cand iau pozitie fata de aceste acuze nefondate, facute de o persoana nedemna care nu doreste altceva decat puterea, pentru a o folosi in scopuri oculte", a declarat marchizul Don Basilio Cali, Marele Maestru al Ordinului.


Din modestie sau in virtutea aurei de mister care nu lipseste niciodata cand este vorba de astfel de ordine, putine s-au aflat despre investirea unor ieseni la titlul de cavaler. Primirea in randurile unui asemenea Ordin presupune o atitudine si un comportament
impecabil din punctul de vedere al onoarei si al demnitatii. Marele Maestru al Ordinului Suveran al Sf. Ioan de Ierusalim - Cavalerii de Malta nu s-a ferit sa recunoasca ca aceste deficiente au determinat excluderea din randurile Ordinului a unor personalitati marcante, fie ei si mari maestri.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.