Celebra urare "Sa traiti bine!" lansata in anul 2000 li se potriveste manusa, la final de mandat, functionarilor publici. Degeaba se plang cei mai multi dintre ei ca bugetarii statului au salarii mici, muncind mult, pentru ca ei castiga din venituril
Celebra urare "Sa traiti bine!" lansata in anul 2000 li se potriveste manusa, la final de mandat, functionarilor publici. Degeaba se plang cei mai multi dintre ei ca bugetarii statului au salarii mici, muncind mult, pentru ca ei castiga din veniturile auxiliare salariului milioane la care nici nu viseaza muritorul in slujba caruia se afla.

Huzureala pe bani publici a fost aplicata directorului Autoritatii de Sanatate Publica Botosani, Gabriel Oprisanu, care pentru munca depusa anul trecut a obtinut o prima salariala de 2.469 de lei. Potrivit domniei sale, aceasta este insa cea mai mica suma acordata ca prima pe 2007 pentru functionarii din conducerea institutiei. Desi nu a vrut sa dea nume, precizand ca sumele sunt confidentiale, sunt functionari in cadrul acestei in-stitutii care au primit ca prima 3.000 de lei, adica aproape 1.000 de euro. Calculul pentru prima acordata salariatilor cu regim de functionar se face la salariul de baza al fiecaruia. Sumele pentru prima anuala se acorda din fondul de premiere care se constituie din economiile realizate de unitatile bugetare. "Intrucat primele sunt confidentiale pentru colegii mei, pentru mine, socotind la salariul de baza, am luat o prima de 2469 lei. Este una din cele mai mici din conducere", a declarat Gabriel Oprisanu, directorul ASP Botosani. Din nefericire, aceasta nu este singura institutie un-de se incearca jongleriii financiare pentru binele financiar al functionarului public. Astfel, in urma unui control al Curtii de Conturi efectuat la Directia de Servicii Publice din cadrul Primariei Dorohoi, a rezultat ca inginerul-sef si contabilul au primit in tot anul 2006, cu exceptia unei singure luni, sporuri de suta la suta din salariul integral reprezentand ore suplimentare. Raportul mai arata ca in cadrul aceleiasi directii s-au facut cheltuieli fara noima pentru achizitionarea a 21 de telefoane mobile care ajung la circa 25 de milioane de lei vechi.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.