Liderul PD-L, Emil Boc, a tinut sa prezinte, ieri, in cadrul unei conferinte de presa alternativele pe care premierul le are pentru a rezolva criza din Justitie, provocata de nominalizarea Noricai Nicolai pentru sefia MJ. "Constitutional, exista trei
Liderul PD-L, Emil Boc, a tinut sa prezinte, ieri, in cadrul unei conferinte de presa alternativele pe care premierul le are pentru a rezolva criza din Justitie, provocata de nominalizarea Noricai Nicolai pentru sefia MJ. "Constitutional, exista trei solutii pentru iesirea din aceasta criza - fie premierul sesizeaza Curtea Constitutionala pe motiv de conflict juridic de natura constitutionala, fie premierul va proceda la o remaniere guvernamentala cu acordul Parlamentului, fie premierul va nominaliza o alta persoana care sa corespunda functiei de ministru al justitiei", a spus Emil Boc. Acesta a tinut sa adauge ca daca termenul legal de vacantare a functiei de ministru (de 45 zile -n.r.) este depasit, Parlamentul are posibilitatea de a depune motiune de cenzura impotriva Guvernului.
"Nu avem in Constitutie o sanctionare expresa pentru cazul in care termenul de 45 de zile de prelungire a interimatului este depasit. Nu mai avem, in momentul de fata, niciun succesor atat pentru functia de ministru al Justitiei, dar nici pentru cea de vicepremier (dupa retragerea din functie a lui Marko Bela-n.r.). Faptul ca termenul legal de prelungire a vacantarii functiei de ministru este depasit ar putea atrage dupa sine depunerea unei motiuni de cenzura in Parlament", a mai spus liderul PDL. Intrebat de jurnalisti daca i se pare posibila varianta ca primul ministru Calin Popescu Tariceanu sa preia interimatul la Ministerul Justitiei, Emil Boc a raspuns ca "este foarte posibil, doar exista un precendent in acest sens - cazul de la MAE".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.