Arhivele Nationale, institutie aflata in subordinea Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA), precizeaza, in replica la afirmatia lui Mugur Ciuvica potrivit careia mapa profesionala a presedintelui Traian Basescu ar fi disparut, ca

Arhivele Nationale, institutie aflata in subordinea Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA), precizeaza, in replica la afirmatia lui Mugur Ciuvica potrivit careia mapa profesionala a presedintelui Traian Basescu ar fi disparut, ca documentul nu este detinut de institutie. Intr-un comunicat de luni, Ciuvica il cita pe Dorin Dobrincu, directorul general al Arhivelor Nationale, spunand ca, potrivit acestuia, "dosarul de cadre al lui Traian Basescu (obligatoriu pentru orice fost membru PCR) a disparut".

RASPUNS NEGATIV. In replica, Arhivele Nationale au dat publicitatii un comunicat de presa in care precizeaza ca Ciuvica s-a adresat institutiei pentru a primi documentul ce-l vizeaza pe Basescu, la care presedintele Grupului pentru Investigatii Politice a si primit raspuns. Potrivit precizarii institutiei, Arhivele Nationale i-au raspuns lui Ciuvica trei saptamani mai tarziu, precizand ca "s-au cercetat evidentele de la CC al PCR - Sectia Cadre" si "s-a constatat ca nu detinem dosarul domnului Traian Basescu". In plus, lui Ciuvica i s-a mai adus la cunostinta existenta la Arhivele Nationale a unei sali de studiu la care poate solicita, in baza unui permis, documentele create de fostul CC al PCR.

Potrivit unor documente publicate de Mugur Ciuvica, Traian Basescu a fost demis, in 1989, din functia pe care o detinea, pentru "grave nereguli profesionale", seful GIP reprosandu-i sefului statului ca nu si-a aplicat siesi, cand a acceptat sefia Transporturilor, criteriile pretinse Noricai Nicolai. La fel ca Norica Nicolai, Traian Basescu a contestat sanctiunea profesionala, insa Comisia Ministerului Transporturilor a mentinut decizia.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.