Termenul de depunere a dosarelor pentru obtinerea unui apartament in blocurile construite de ANL pentru medicii rezidenti expira astazi, dar nici un tanar doctor nu si-a depus un dosar complet. Dintre cei circa 400 de rezidenti de la Spitalul Judetea
Termenul de depunere a dosarelor pentru obtinerea unui apartament in blocurile construite de ANL pentru medicii rezidenti expira astazi, dar nici un tanar doctor nu si-a depus un dosar complet. Dintre cei circa 400 de rezidenti de la Spitalul Judetean din Timisoara, din toamna si-au depus cereri 78, iar in blocurile ANL exista 87 de apartamente.
"Nu s-au inghesuit sa isi depuna dosarele. In plus, nici unul nu este complet", a precizat Daniela Damian, purtator de cuvant al Spitalului Judetean. Pentru a deveni chirias in cele doua blocuri ridicate pe cheltuiala ANL si a Consiliului Judetean Timis, medicii nu trebuie sa aiba mai mult de 35 de ani si sa fie rezidenti la Spitalul Judetean. In plus, lista de acte ce trebuie atasata la dosar ii pune pe drumuri pe tinerii doctori. Astfel, ei trebuie sa mearga si la Primaria Timisoara, de unde cer dovada ca nu au proprietati imobiliare pe raza orasului. Mai apoi, trebuie sa mearga la notariat, unde vor da o declaratie pe proprie raspundere ca nici rudele pana la gradul II nu detin locuinte, nici in Timisoara, dar nici pe o raza de 30 km in jurul urbei.
O alta declaratie data la notariat se refera la faptul ca titularul cererii sau sotul/sotia sa nu fi cerut credit pentru executia unei locuinte, sa nu stea in chirie in alt bloc ANL si nici sa fie coproprietari ai unei locuinte proprietate personala in Timisoara. Conform criteriilor, accesul la apartamentele cu doua si trei camere este rezervat familiilor cu copii, iar sanse mai mari au cei care stau in chirie. Cele doua blocuri pentru medici rezidenti, aflate langa Spitalul Judetean, au costat ANL 73 de milioane de lei. Consiliul Judetean a contribuit cu cinci milioane de lei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.