Limita impusa de Ministerul Educatiei pentru organizarea unor noi alegeri la universitatile din tara este luna martie 2008.
Pentru Universitatea de Vest din Timisoara, data stabilita pentru alegerea Senatului este 6 martie, dupa care va fi ales
Limita impusa de Ministerul Educatiei pentru organizarea unor noi alegeri la universitatile din tara este luna martie 2008.
Pentru Universitatea de Vest din Timisoara, data stabilita pentru alegerea Senatului este 6 martie, dupa care va fi ales viitorul rector.
Actualul rector, Ioan Mihai, a declarat ca nu va mai candida, iar doi posibili candidati sunt actualul prorector Mihai Megan si avocatul Radu Motica, decanul Facultatii de Drept din cadrul UVT.
La Universitatea Politehnica din Timisoara, alegerile vor avea loc tot in luna martie. Actualul rector, Nicolae Robu, aflat acum la primul sau mandat, a declarat, pentru "Romania libera", ca isi va depune candidatura.
Universitatea de Medicina si Farmacie "Victor Babes" are o situatie mai speciala. Actualul rector, cardiologul stefan Dragulescu, fost ministru al Sanatatii acum zece ani, a recunoscut ca doreste inca un mandat, care ar fi al patrulea.
Dragulescu a declarat ca, din cauza sesiunii din ianuarie, alegerile vor fi devansate, probabil, pentru luna februarie. "Voi candida. Sunt mai legal ca inainte acum. Am avut mandatul intrerupt cat am fost ministru. Sunt doua legi care imi permit, una dintre ele fiind Legea Academiei Medicale, o lege speciala", a declarat Dragulescu.
La Universitatea de stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului, rectorul Alexandru Moisuc, aflat la primul mandat, a declarat ca, probabil, isi va depunde candidatura. Alegerile pentru postul de rector vor avea loc in 14 martie, a precizat Moisuc, dupa ce se definitiveaza posturile de decani, pentru care alegerile au loc in perioada 15-28 februarie.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.