Michigan si Nevada sunt statele unde pretendentii la nominalizarea in cursa pentru Casa Alba se confrunta in aceste zile. Miza este diferita insa pentru cele doua tabere, relateaza RRA, preluat de Rador.

Pentru republicani, alegerile

Michigan si Nevada sunt statele unde pretendentii la nominalizarea in cursa pentru Casa Alba se confrunta in aceste zile. Miza este diferita insa pentru cele doua tabere, relateaza RRA, preluat de Rador.

Pentru republicani, alegerile primare din Michigan, care au loc azi, sunt extrem de importante, favoritii fiind veteranul John McCain si fostul guvernator de Massachusetts, Mitt Romney. Democratii prefera sa se concentreze asupra adunarii alectorale din Nevada, care va avea loc sambata.

Campania republicana din Michigan a avut drept tema principala economia locala, afectata de criza industriei de automobile, cea mai importanta activitate din acest stat. Sondajele indica, inaintea scrutinului, un avantaj al lui McCain fata de Romney. Ambii candidati au, intr-un fel sau altul, un trecut care ii leaga de statul cu capitala la Detroit. John McCain a castigat in Michigan acum opt ani, in confruntarea cu rivalul sau de atunci, George W. Bush. Cat despre Romney, tatal sau a fost, acum 40 de ani, guvernatorul acestui stat.

DOAR 5%. In tabara democrata, ocupata cu pregatirea adunarii electorale din Nevada, sondajele indica un avantaj redus al lui Barack Obama fata de Hillary Clinton.

Potrivit Reuters, diferenta este de cinci procente. Importanta va fi insa rata de participare, in conditiile in care este prima data cad Nevada organizeaza adunari electorale. Acestea sunt diferite de alegerile primare, unde candidatul preferat este desemnat in mod direct. Adunarile electorale presupun ca participantii sa isi exprime preferintele electorale organizati in grupuri inainte de o serie de dezbateri care pot dura pana la doua ore.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.