>> Nicolae Dica era, ieri dimineata, transferat la Benfica; spre pranz nu era transferat, erau doar discutii; dupa-amiaza, lusitanii au anuntat oficial ca nu sunt interesati de roman!

Pentru fotbalul romanesc incepe o noua telenovela: Nico
>> Nicolae Dica era, ieri dimineata, transferat la Benfica; spre pranz nu era transferat, erau doar discutii; dupa-amiaza, lusitanii au anuntat oficial ca nu sunt interesati de roman!

Pentru fotbalul romanesc incepe o noua telenovela: Nicolae Dica. Ieri de dimineata, cotidianul Prosport a anuntat ca Nicolae Dica a ajuns la un acord cu Benfica Lisabona, Steaua urmand sa incaseze nu mai putin de 4 milioane de euro pentru transferul sau, cea mai mare suma incasata vreodata la un transfer din Romania! "Salariul lui Dica mai trebuie sa aranjeze Giovanni (n.r. - Ioan Becali), in rest, in mare proportie e dat. Suma e de 4 milioane de euro. E posibil sa plece si Goian, dar va pleca pe 7-8 milioane", a confirmat Gigi Becali. Spre pranz insa, tonul a capatat alte accente in ceea ce-l priveste pe Becali: "Dica nu a plecat inca, nu mai dati voi, presa, ca Dica a semnat cu Benfica. Putem spune ca a plecat abia atunci cand va semna. Asta se poate intampla saptamana asta. Transferul lui nu e sigur 100%, lucrurile se pot suci. Pana nu semneaza, nu putem spune ca Dica e la Benfica", a reve-nit Becali. "Cireasa" a pus-o insa purtatorul de cuvant al celor de la Benfica, dupa-amiaza: "Nu exista nici un interes pentru jucator, poate a fost o tentativa de a creste valoarea fotbalistului din partea presedintelui de la Steaua".

Clarificari cu Sepsi
Spre deosebire de Dica, transferul lui Laszlo Sepsi de la Gloria Bistrita la Benfica Lisabona s-a realizat. Bistritenii vor primi 1,5 milioane de euro - potrivit presei lusitane -, iar jucatorul un salariu de 300.000 euro pe sezon. Sepsi s-a intalnit cu presedintele gruparii, Luís Filipe Vieira, iar azi va sustine primul antrenament cu Benfica. "Internationalul under-21, care joaca la Gloria Bistrita, careia Benfica ii va plati circa 1,5 milioane de euro, a sosit la Lisabona si a fost prezent la stadionul Da Luz, la meciul cu Leixoes. Laszlo Sepsi, care implineste 22 de ani la 7 iunie, va ocupa locul ramas vacant dupa plecarea lui Miguelito la Sporting de Braga. Oficialii de la Benfica l-au urmarit cu atentie de mai mult timp si au incercat, fara succes, sa-l imprumute", scrie O Jogo, care noteaza ca Sepsi era si in atentia unor echipe precum Liverpool sau Atletico Madrid.

Felicitari de la portughezi
Doi dintre jucatorii portughezi care evolueaza la CFR Cluj, Tony si Pedro Oliveira, i-au acordat lui Sepsi "referinte" foarte bune pentru presa portugheza. "Sepsi este un jucator de referinta in echipa under-21 a Romaniei si este unul dintre cei mai buni. El poate progresa foarte mult. Sepsi lupta mereu pentru balon si are o buna calitate a pasei. El trebuie sa munceasca mult pentru a reusi sa-l inlocuiasca pe Leo, dar este un jucator de viitor, la fel ca Di Maria sau Adu", a afirmat Tony.
si Pedro Oliveira a avut numai cuvinte de lauda. "Este un jucator constant. Este titular in nationala under-21 si candidat pentru nationala de seniori la Euro 2008. Este foarte bun sub aspect defensiv. Nu are mare putere fizica, dar nici Leo nu are", a declarat Oliveira, fost jucator al formatiilor Boavista si Vitoria de Setubal.

>> Nicolae Dica nu stia nimic, luni dimineata, despre un eventual transfer la Benfica Lisabona, el sunand-o pe sotia sa, Corina, si transmitandu-i ca nu are informatii.
"Ne-am bucura daca Nicu va pleca la Benfica Lisabona, stim ca este monitorizat de 2 ani de gruparea lusitana si acum s-au decis sa-l ia. Avea nevoie de aceasta schimbare, mai ales ca timp de 4 ani si-a facut datoria fata de Steaua", a spus socrul sau, Nicolae Zambroianu, antrenor la Sporting Pitesti.
Clubul care l-a crescut, format si lansat in fotbalul mare pe Nicolae Dica, FC Arges, nu ar primi nici un procent dintr-un eventual transfer al lui Dica.
Nicolae Dica a fost transferat in sezonul 2003-2004 de la FC Arges la Steaua pentru 250.000 dolari, acesta refuzand un transfer in Germania pentru 550.000 de dolari.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.