Parlamentul European a adoptat azi un raport legislativ care stabileste principii comune pentru taxele aeroportuare din Uniune si vizeaza prevenirea oricaror abuzuri sau pozitii dominante, pentru o dezvoltare echilibrata a sectorului aeroportuar

Parlamentul European a adoptat azi un raport legislativ care stabileste principii comune pentru taxele aeroportuare din Uniune si vizeaza prevenirea oricaror abuzuri sau pozitii dominante, pentru o dezvoltare echilibrata a sectorului aeroportuar european. Raportul a fost adoptat cu 613 voturi pentru, 33 impotriva si 51 de abtineri, si vizeaza 67 de aeroporturi cu un trafic anual de peste cinci milioane de pasageri, printre care se regasesc si doua aeroporturi romanesti: aeroportul Henri Coanda si aeroportul din Timisoara.

Potrivit noilor reglementari, toate aeroporturile vizate vor trebui sa respecte normele comune in ceea ce priveste informarea reciproca, transparenta si felul in care sunt colectate taxele de aeroport. Prin existenta unor standarde comune, pasagerii vor beneficia de servicii similare la aceleasi preturi, iar aeroporturile vor gestiona toate instalatiile si serviciile strict pe criterii de rentabilitate. In plus, Parlamentul a introdus un nou amendament, care mentioneaza ca 'conducerea unui aeroport poate finanta anticipat noi proiecte de infrastructura prin cresterea in consecinta a taxelor de aeroport, cu conditia ca beneficiarii serviciilor aeroportuare sa aiba acces la informatii transparente cu privire la durata si nivelul cresterii taxelor de aeroport si ca toate veniturile aditionale sa fie folosite exclusiv pentru constructia infrastructurii avute in vedere dupa obtinerea, in prealabil, a tuturor autorizatiilor oficiale.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.