Declarindu-se surprins de „tacerea totala" in cazul revolutionarilor care sint in greva foamei, presedintele Traian Basescu i-a chemat la Cotroceni.

Dupa ce in Ajunul Craciunului s-a dus chiar in locul in care s-au strins pentru a face greva foamei, simbata, seful statului a ascultat problemele revolutionarilor intr-un cadru oficial, la Palatul Cotroceni. La inceputul dialogului, cind jurnalistilor li se permite sa asiste pentru doar citeva minute, Traian Basescu si-a exprimat o nedumerire. Presedintele a spus ca a fost „surprins pur si simplu" de faptul ca sint „citeva zeci de oameni in greva foamei de multa vreme si este o tacere totala". Dupa ce reprezentantul revolutionarilor i-a precizat ca sint „citeva sute", Traian Basescu a preluat aceasta precizare, mentionind ca „probabil citeva sute, dar mi s-a parut ascunderea acestei realitati o intoarcere in timp".

Din partea celor noua reprezentanti ai Blocului National al Revolutionarilor - 1989 a vorbit profesorul si regizorul Sorin Iliesiu, ca reprezentant al societatii civile. Acesta a recunoscut ca este o premiera prezenta societatii civile alaturi de revolutionari. Sorin Iliesiu a spus ca „Revolutia anticomunista din 1989 a fost deturnata si confiscata astfel incit revolutionarii prezenti aici, o parte dintre revolutionari, au avut un sentiment de frustrare si au scandat lozinca «Unica solutie, inca o revolutie!»". Conform opiniei sale, Revolutia a fost inabusita, transformindu-se intr-un masacru cu „mii de morti si raniti".

Dupa intrevedere, Iliesiu s-a declarat uimit „de indiferenta Parlamentului", care nu pune in aplicare legile propuse de raportul prin care presedintele Traian Basescu a condamnat comunismul. Revolutionarii sint in greva foamei pentru a-si primi certificatele care le dau dreptul la o serie de gratuitati si alte privilegii.