Autorizat. La Cluj functioneaza primul club din tara destinat rasoterapiei, condus de un expert calificat De doua ori pe saptamana, oamenii, indiferent de varsta si preocupari, care vor sa scape de stres, dar si de alte probleme de sanatate, se inta
Autorizat. La Cluj functioneaza primul club din tara destinat rasoterapiei, condus de un expert calificat De doua ori pe saptamana, oamenii, indiferent de varsta si preocupari, care vor sa scape de stres, dar si de alte probleme de sanatate, se intalnesc pentru a rade fara un motiv anume, uitand astfel de greutatile de peste zi, de certurile de la serviciu sau problemele cu sefii. Magdalena Oana, initiatoarea acestui grup, spune ca rasul are efecte terapeutice in afectiunile cardiace, respiratorii, in hipertensiunea arteriala, astm bronsic, insomnie, depresie etc. Ea dispune chiar si de o calificare in acest domeniu, fiind atestata de "Dr. Katarias School of Laughter Yoga" - o scoala de ras care pregateste instructori pentru cluburile de acest gen din toata lumea. In timpul rasului, muschiul diafragmei se destinde si contribuie la procesul de oxigenare a plamanilor si eliminarea bioxidului de carbon, ca si cand persoana ar face jogging, tenis, aerobic sau sex. Pentru inceput, participantii fac o mica incalzire, intonand "ho-ho-ho" si "ha-ha-ha", dupa indicatiile liderului de grup. Urmeaza programul de ras propriu-zis impartit pe etape. Pentru organism nu e totuna sa razi sarcastic, cu satisfactie sau sa zambesti amar. Una dintre tehnici este "rasul biciclistului". Cei prezenti isi inchipuie ca se afla la un concurs de ciclism. Primul care trece linia de sosire rade cu satisfactie de cei pe care i-a lasat in urma. Rasul este sacadat pentru ca aerul sa se elimine din piept treptat si sa lase loc unei noi inspiratii insotite de un "ha-ha-ha" in forta. Cursantii urmeaza sa-si imagineze alte situatii comice si sa le propuna celorlalti. De exemplu: rasul unei fetite vesele, rasul unui inotator, rasul unui om ce vorbeste la telefon sau, de ce nu, rasul unui schiop.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.