Inedit. Un valcean s-a specializat in transformarea furculitelor din bucatarie in adevarate opere de arta Horia Nica, de 27 de ani, din Ramnicu Valcea a devenit ce-lebru pentru modul in care manuieste furculitele din bucatarie. Cu ajutorul tacamuril
Inedit. Un valcean s-a specializat in transformarea furculitelor din bucatarie in adevarate opere de arta Horia Nica, de 27 de ani, din Ramnicu Valcea a devenit ce-lebru pentru modul in care manuieste furculitele din bucatarie. Cu ajutorul tacamurilor, acesta a confectionat zeci de obiecte decorative, printre care sfesnice, crucifixuri, ingerasi sau instrumente muzicale. "Prima lucrare am denumit-o "Rugaciune". Eram in bucatarie, cu ceva ani in urma, si, jucandu-ma cu o furculita, am modelat-o pana cand reprezenta o femeie care statea in genunchi si avea mainile ca la rugaciune. M-a atras, apoi am fost curios ce figurine as putea sa mai fac si am mai modelat imediat un rac, un scorpion si chiar o motocicleta", a declarat acesta pentru CANCAN. Una dintre lucrarile cele mai dragi este "Pomul vietii". "Am realizat-o in ziua in care m-am imprietenit cu sotia mea, Diana. Eram fericit si am modelat zeci de furculite, sperand ca intr-o zi familia mea sa fie la fel de mare ca numarul crengutelor unui pom", a mai spus acesta. Pregateste expozitii peste hotare De cateva luni, Horia Nica a facut din pasiunea sa si o mica afacere. Astfel a organizat cateva expozitii cu lucrarile sale, care au fost apreciate, si a reusit sa si vanda o parte din ele. "Prima lucrare am vandut-o in fata Mall-ului de la Valcea. Atunci am simtit ca munca mea place si am fost impulsionat sa fac tot mai multe. Vreau sa merg cu lucrarile mele si peste granita", ne-a spus acesta. Nica dedica toate lucrarile sale fiicei Ioana, in varsta de opt luni.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.