Arpad Dobre Salariatii care s-au specializat pe banii patronului nu pot parasi firma decat dupa minimum trei ani de la efectuarea cursurilor. Conform Avocatnet, prevederea este cuprinsa in Codul Muncii (art. 194 si 195), care stipuleaza ca angajatii
Arpad Dobre Salariatii care s-au specializat pe banii patronului nu pot parasi firma decat dupa minimum trei ani de la efectuarea cursurilor. Conform Avocatnet, prevederea este cuprinsa in Codul Muncii (art. 194 si 195), care stipuleaza ca angajatii ce au beneficiat de un curs sau un stagiu de formare profesionala mai mare de 60 de zile nu pot demisiona sau nu pot cere incetarea contractului pe durata mentionata. Obligatii si penalizari In cazul specializarii pe banii angajatorului, la contractul de munca al angajatului se ataseaza un act aditional prin care se stabilesc: durata obligatiei salariatului de a presta munca in favoarea angajatorului care a suportat cheltuielile ocazionate de formarea profesionala; orice alte aspecte in legatura cu obligatiile salariatului, ulterioare formarii profesionale. Nerespectarea obligatiilor mentionate duce la suportarea de catre salariat a tuturor cheltuielilor ocazionate de pregatirea sa profesionala. Portita de scapare Totusi, salariatul poate fi obligat la plata cheltuielilor doar daca sunt indeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii: formarea profesionala a fost initiata de angajator si a avut o durata mai mare de 60 de zile; toate cheltuielile au fost suportate de angajator; participarea a presupus scoaterea din activitate a salariatului pentru o perioada mai mare de 25% din durata zilnica a timpului de lucru sau chiar scoaterea integrala din activitate.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.