De milioane. Fostul premier britanic este platit regeste pentru sfaturile sale Tony Blair, fostul premier al Marii Britanii, a fost numit ieri consilier al bancii americane Jpmorgan Chase Co Inc, functie din care ar urma sa consilieze directorii ban
De milioane. Fostul premier britanic este platit regeste pentru sfaturile sale Tony Blair, fostul premier al Marii Britanii, a fost numit ieri consilier al bancii americane Jpmorgan Chase Co Inc, functie din care ar urma sa consilieze directorii bancii pe probleme de politica globala, relateaza CNN. Jpmorgan, cea de-a treia banca americana ca importanta, a precizat ca Blair va lucra part-time pentru a-i consilia pe presedintele si echipa manageriala a bancii si va participa la evenimentele cu clienti importanti ai companiei. Cotidianul "The Telegraph" a aflat ca salariul lui Blair pentru slujba cu jumatate de norma va fi de 625.000 de euro anual, adica aproximativ 13.000 de euro pe saptamana. 1,4 milioane de euro lunar pentru discursuri "Abia astept sa ii sfatuiesc cum sa abordeze modificarile politice si economice uriase pe care le presupune globalizarea", a precizat Blair intr-un comunicat. Blair, un aliat-cheie al presedintelui american George W. Bush, a fost inlocuit anul trecut in postul de premier britanic de Gordon Brown. El castiga o avere din speech-urile pe care este invitat sa le sustina la summituri in toata lumea, ocupatie care ii aduce lunar aproximativ 1,4 milioane de euro. (G.D.)


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.