Rasturnare de situatie in dosarul aurului dacilor, care se judeca de aproape trei ani la Tribunalul Hunedoara. Unul dintre martorii sub acoperire, Eugen Dudas, si-a deconspirat identitatea in fata instantei. El a recunoscut ca Parchetul de pe langa C
Rasturnare de situatie in dosarul aurului dacilor, care se judeca de aproape trei ani la Tribunalul Hunedoara. Unul dintre martorii sub acoperire, Eugen Dudas, si-a deconspirat identitatea in fata instantei. El a recunoscut ca Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba i-a luat o declaratie atat cu identitatea sa reala, cat si una sub acoperire, pe numele Nicolae Popa. In acest ultim caz el ar fi dat o declaratie impotriva unor politicieni de rang inalt, dar si impotriva unora dintre inculpati. Pe de alta parte, acelasi martor a declarat ca in perioada 1999-2003 a mai vazut cinci bratari dacice din aur asemanatoare cu cele noua recuperate pana in prezent la persoane din Hateg Orastie, precum si la unii inculpati. De altfel, el a spus ca una dintre bratari i-a fost oferita drept gaj de unul dintre inculpati, respectiv Nedelcu Mugur, contra unei sume de bani, lucru pe care nu l-a acceptat. In instanta, Dudas a declarat ca a auzit ca una sau doua bratari se vindeau cu sume cuprinse intre 40.000 si 70.000 de dolari. El a recunoscut si ca a facut, timp de doi ani, detectii ilegale in Muntii Orastiei. MCC a solicitat la acelasi termen ridicarea prejudiciului de la jumatate de milion de euro la 6,6 milioane de euro, pe care doreste sa le recupereze de la inculpati.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.