Paul Cazan, fostul fundas central, poreclit Ata, atacantul Marcel Coras, colegul sau de echipa la Sportul Studentesc, supranumit Dulapul, datorita masivitatii sale, si Marin Barbu, atacantul stelist care era alintat Magiun pentru tehnicitatea sa de

Paul Cazan, fostul fundas central, poreclit Ata, atacantul Marcel Coras, colegul sau de echipa la Sportul Studentesc, supranumit Dulapul, datorita masivitatii sale, si Marin Barbu, atacantul stelist care era alintat Magiun pentru tehnicitatea sa deosebita au facut un trio, care este plin de griji in curtea Batranei Doamne. Cazan e director executiv, Coras director sportiv, iar Barbu antrenor principal

MOHICANII. Ei sunt singurii care au mai ramas la UTA, de priceperea lor depinzand viitorul fotbalistilor. Miercuri jucatorii au venit la primul antrenament de dupa vacanta de sarbatori, spre surprinderea tuturor nelipsind nimeni, desi in aceasta perioada de inactivitate au fost destule zvonuri despre plecarea unora dintre titulari la diverse formatii din prima liga din tara sau din Ungaria. Au fost prezenti portarii:Tudor, Hutan, Marne, Cohan, Bordea, fundasii:Balan,Mihut,Miu,Pascariu,Buican,Vasaie,Pascovici,Codreanu,Chita,Joarza,mijlocasii: Melinte, Polgar, Gornic, L. Todea, Cr. Todea, Drida, Hidisan,Furdean,Hora,Branduse si atacantii: Baltoi, M.Ilie,Roszel.Radovanovici, care a avut fractura de maleola si smulgere de ligamente a fost operat la clinica de la Bologna si se afla in recuperare.Iulian Stefan, care are ligamentele incrucisate rupte si meniscul facut praf se afla la tratament la aceiasi clinica din Italia. Patru jucatori au fost invoiti Edson, Simao, Vasiljevic, Fl. Dan.

HAOS. Desigur, la ora reantalnirii jucatorilor problemele generale ale clubului erau aceleasi ca si anul trecut, situatia echipei fiind incerta total.Cei doi investitori s-au retras de la echipa, primul fiind Ion Sandu, care s-a declarat depasit de situatie, dupa care a urmat bucuresteanul Nicolae Bara, de care se leaga ultimele sperante de supravietuire ale textilistilor. Datoriile financiare ale clubului sunt mari. Pentru jucatori care au fost transferati si nu s-au platit toate ratele sunt restante de circa 700000 de euro. La aceasta suma se adauga circa 1 milion de euro pentru neplata TVA la publicitatea facuta pe stadion, plus restantele de salariu pe lunile noiembrie si decembrie. Suma totala se ridica undeva la circa 2.700000 de euro. In acelasi timp, pentru neplata unor rate de la transferal lui Chita, in valoare de 65000 de euro, catre FC Arges, comisiile federale au decis neprogramarea echipei la primul meci din 2008.

OPINII. ”Speram sa avem ajutor de la Consiliul Local, presedintele de onoare, Constantin Igas, incearca sa deblocheze situatia”, spunea Marcel Coras, directorul sportiv al aradenilor. Nu la fel de optimist era si fostul sponsor al echipei, Nicolae Bara, vazut in continuare drept singurul posibil salvator al echipei.”Categoric nu ma mai intorc la Arad, ca sa lamuresc pe toata lumea care mai spera ca m-am razgandit in vreun fel. Din data de 15 septembrie anul trecut am rupt toate caile intre mine si echipa de pe Mures. Din acest motiv am si delegat toate competentele catre directorul executiv Paul Cazan, care are drept de semnatura la club”,afirma fostul finantator.

SALVATORUL. De altfel, presedintele executiv si-a inceput activitatea prin rezilierea contractelor lui Frasineanu si Codreanu, care au renuntat la drepturile financiare restante si s-au orientat spre Dacia Mioveni. Daca UTA nu se poate salva cu ajutor financiar de pe plan local, atunci se va putea face acest lucru prin vanzarea jucatorilor care sunt doriti de alte echipe din prima liga. Desi neoficial, se pare ca nu mai putin de 7 jucatori sunt ceruti la Dacia Mioveni de tehnicianul Sorin Cartu.In afara celor doi pomeniti mai sus, ar mai fi vorba de Simao, Eston, Hidisan, Hora si Hutanu. Revenirea lui Gigi Netoiu alaturi de pitesteni aduce capital ce poate fi investit in jucatori de talent, ce pot creste rapid in scurt timp. Daca Gigi Netoiu baga un milion de euro, salveaza UTA de la falimentul financiar si scapa, in acelasi timp, de o posibila contracandidata la retrogradare pe care o ingroapa defintiv luandu-i fotbalistii cei mai valorosi.

IPOTEZE. Pana luni, aradenii se vor pregati pe plan local, dupa care vor urma doua stagii de pregatire. Unul, programat de luni, timp de zece zile, la Baile Felix, intre 14 si 25 ianuarie, si celalalt, in februarie, in Antalya. Cantonamentele sunt doar teoretice, ambele costand circa 60000 de euro, deoarece deocamdata UTA nu dispune de fonduri nici macar pentru cel de la Felix, care costa 20.000 de euro. De altfel, din cauza crizei financiare, “Batrana Doamna” n-a avut noutati importante, la reunirea lotului fiind chemati fotbalistii de la echipa a doua si cei imprumutati. “Cu lotul pe care-l avem nu am emotii in ceea ce priveste mentinerea in Liga. Partea sportiva este in regula la UTA, problemele clubului sunt legate de lipsa unor patroni care sa-i asigure continuitate si conditiile de pregatire necesare unei echipe din primul esalon”, a declarat antrenorul principal Marin Barbu.

DECEPTIE. Daca tehnicianul brasovean este optimist, noi credem ca nu e departe vremea cand textilistii vor ajunge in situatia de a cocheta cu esaloanele inferioare, asa cum era situatia cand echipa era retrogradata an liga a treia si a ajuns in prima prin eforturile financiare ale lui Nicolae Bara, care a cumparat locul de la Liberty Salonta.”Vreme de 3 ani am facut totul pentru echipa, pe care am luat-o din esalonul trei, unde o dusesera altii, si am adus-o in prima divizie. Am cheltuit peste 4 milioane de euro si mi-am lasat cea mai mare parte a afacerilor, care mi-au adus bani, pe mana altora ,pentru a ma ocupa de fotbal. Nu am avut decat deceptii, chiar foarte mari. In aceste conditii, nu cred ca ma poate invinui cineva de rea credinta pentru faptul ca nu mai vreau sa ajut financiar”, declara recent Bara.

SCANDAL. Reintoarcerea celor doi actionari, care detineau cate 50 la suta din actiunile echipei este imposibila, ei intrand intr-un conflict care a mocnit de muta vreme si a ajuns la divort, la tribunal.”L-am actionat in judecata pe Ion Sandu in dosar penal pentru inselaciune. Noi aveam cota de 50 la suta fiecare. De vreo 8 luni nu a mai dat bani, spunand ca nu mai are de unde, lasand greul pe umerii mei, mintindu-ma in permanenta. Am tacut si am rabdat, dar paharul s-a umplut cand a inceput sa iasa cu declaratii prin presa la adresa jucatorilor, pe care i-a facuit betivi, golani si curvari. Eu am cotizat cu 4 milioane de euro, iar el cu mai putin de 2 milioane. Trebuie sa lamurim aceasta problema in tribunal, caci altfel nu se poate”, a incheiat fostul fiantator al aradenilor .


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.