Problemele de mediu cu care se confrunta planeta determina si o dinamica economica pozitiva si inovatoare, se arata intr-un raport realizat de World Watch Institute (WWI), citat de AFP. Potrivit raportului, "exista semnele unei economii durabile s
Problemele de mediu cu care se confrunta planeta determina si o dinamica economica pozitiva si inovatoare, se arata intr-un raport realizat de World Watch Institute (WWI), citat de AFP. Potrivit raportului, "exista semnele unei economii durabile si vibrante pe cale de aparitie, consecinte ale unei extraordinare inovatii ce se manifesta in randul organizatiilor nonguvernamentale, al grupurilor de consumatori si al guvernelor si care se extinde pana la lumea finantelor si afacerilor". Inovatia constituie raspunsul la amenintarea crescanda pe care o presupun problemele de mediu, cum este schimbarea climei, a subliniat presedintele WWI, Chris Flavin, in raportul difuzat miercuri si intitulat "Starea lumii in 2008". In 2006, lumea a investit circa 52 de miliarde de dolari in energii innoibile, deci cu circa 33% mai mult decat in 2005. Pentru 2007, primele estimari evoca investitii de 66 de miliarde de dolari. Comertul cu credite de carbon este in plina dezvoltare, atingand 30 de miliarde de dolari in 2006, adica de trei ori mai mult decat in anul precedent. "Principala problema este de a sti daca inovatia va fi suficienta", noteaza Flavin. Raportul estimeaza totodata ca efectele nocive ale schimbarilor climatice ar putea reprezenta pana la 8% din produsul intern brut mondial pana la finele acestui secol. Potrivit datelor Bancii Mondiale, circa 39% din tarile lumii urmeaza sa inregistreze un declin de cel putin 5% al avutiei lor, daca se iau in calcul interventiile neecologice asupra mediului, cum sunt taierea padurilor fara a le inlocui, epuizarea resurselor energetice naturale si consecintele emisiilor de carbon.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.