Carte de vizita. Mioara Igna dreseaza reptile de peste 20 de ani, iar cei mai buni prieteni ai sai sunt Tequila si Arscha, doi pitoni uriasi De peste 20 de ani jongleaza cu reptile, dar preferatii ei sunt doi pitoni care au dimensiuni impresionabile
Carte de vizita. Mioara Igna dreseaza reptile de peste 20 de ani, iar cei mai buni prieteni ai sai sunt Tequila si Arscha, doi pitoni uriasi De peste 20 de ani jongleaza cu reptile, dar preferatii ei sunt doi pitoni care au dimensiuni impresionabile. Desi isi pune viata in pericol la fiecare numar cu serpi, Mioara Igna, dresoare la Circul Globus din Capitala, adora sa apara in lumina reflectoarelor cu pitonii incolaciti dupa gat. "Este foarte greu sa lucrezi cu serpi, deoarece sunt imprevizibili. De aceea se si spune ca nu exista dresor de reptile, pentru ca acestea nu pot fi "manipulate". Mi s-a intamplat ca in cateva spectacole sa ma atace, din senin, sau mai exact sa ma sugrume. Norocul meu este ca pitonii nu sunt veninosi", ne-a povestit Mioara. "Experientele" mai putin placute din arena Circului nu au speriat-o niciun moment, ci dimpotriva, Mioara spera ca intr-o zi sa ii cunoasca foarte bine pe cei doi pitoni care au facut-o celebra. Putini stiu ca pentru a putea face adevarate demonstratii cu serpi iti trebuie o conditie fizica de invidiat. Pitonul albinos, un sarpe rar, care a fost "botezat" Tequila, pentru ca ii place bautura cu acelasi nume, cantareste, la opt ani, nu mai putin de 40 de kilograme si atinge o lungime de patru metri. Cel mai calm din "trupa" Mioarei este, insa, Arscha, de zece ani, un piton tigrat care are o greutate de o suta de kilograme. "Este un sarpe linistit si din acest punct de vedere lucrez mai usor cu el. Mai greu este sa il sustin pentru ca, fiind si lung de aproape sase metri, un numar artistic cu el este chiar o provocare", ne-a spus Mioara. Pentru a putea lucra cu pitonii, dresoarea a invatat ca regula de baza este ca acestia sa fie hraniti foarte bine. Un sarpe mananca o data pe luna, dar in zece minute reuseste sa dea gata patru iepuri a cate un kilogram fiecare. Pe langa pasiunea sa pentru reptile, Mioara vrea sa isi surprinda publicul de la circ si cu acrobatii pe cai.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.