Nemultumiri. Sindicalistii de la fermele de gaini ale latifundiarului se plang ca angajatii au fost dati ilegal afara Desi cotata bine la bursa, SC Avicola Iasi, la care Gigi Becali este actionar majoritar, a intrat intr-o perioada de restructurari.
Nemultumiri. Sindicalistii de la fermele de gaini ale latifundiarului se plang ca angajatii au fost dati ilegal afara Desi cotata bine la bursa, SC Avicola Iasi, la care Gigi Becali este actionar majoritar, a intrat intr-o perioada de restructurari. Sindicalistii acuza conducerea unitatii ca le incalca drepturile. "Peste 100 de angajati risca sa isi piarda locurile de munca", anunta liderul de sindicat de la Avicola, Paul Patras. Acesta spune ca o parte dintre angajati au fost anuntati ca, incepand cu 31 decembrie, s-a incheiat contractul colectiv de munca, in timp ce restul au fost trimisi in somaj tehnic, fara sa stie cand vor reincepe munca. Mai mult, sindicalistii acuza conducerea ca incearca sa fenteze legea. "Legea spune ca, daca se fac concedieri colective, atunci salariatii trebuie sa primeasca compensatii, dar ei ar putea fenta legea", a adaugat Patras. De cealalta parte, conducerea societatii sustine ca nu e vorba de o concediere colectiva, ci doar de o restructurare pe motiv ca societatea a fost obligata sa inchida trei ferme pentru ca nu satisfac toate conditiile de mediu impuse de UE. In acelasi timp, directorii Avicola sustin ca afacerea merge bine, numai anul trecut investitiile depasind doua milioane de euro.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.