Compania ceha Berghill organizeaza partide de heliski in Muntii Fagaras. Pretul unui sejur, organizat alaturi de ghizi si rideri profesionisti, variaza intre 1.590 si 2.990 de euro.


Schiul cu elicopterul este o experienta uni

Compania ceha Berghill organizeaza partide de heliski in Muntii Fagaras. Pretul unui sejur, organizat alaturi de ghizi si rideri profesionisti, variaza intre 1.590 si 2.990 de euro.

Schiul cu elicopterul este o experienta unica, ce inseamna libertate, provocare si aventura. Varfurile si partiile salbatice din Muntii Fagaras nu au fost niciodata folosite asa cum trebuie. Putini au fost cei care s-au bucurat pana acum de linistea absoluta purtata de vant, de maretia crestelor muntilor, de albul sublim al norilor care parca se odihnesc deasupra piscurilor ascutite. Aventura te lasa fara cuvinte. Parca te ingheata.

INVESTITOR. Compania ceha Berghill organizeaza, incepand cu luna februarie, partide de heliski in Muntii Fagaras, atat pentru amatorii de schi, cat si pentru cei de snowboard. Zone periculoase? Avalanse? Nici vorba! Turistii vor fi insotiti de ghizi profesionisti, care au grja ca totul sa se desfasoare in cele mai bune conditii. Inaintea primului zbor se face instructajul pentru folosirea emitatoarelor de avalansa si regulile de zbor. In plus, vremea si starea zapezii sunt monitorizate permanent. Partidele de heliski, fie ca sunt pentru schiori sau pentru cei care iubesc snowboard-ul, sunt asociate cu hazardul.

LOCATIA. In clipa de fata, Muntii Fagaras sunt singurii din Romania unde se face heliski. "Baza noastra este in inima Muntilor Fagaras, Balea Lac. De aici vom zbura cu elicopterul. Clientii nostri au dreptul exclusiv de a folosi mii de hectare. Peste tot numai zapada", spune Veronika Nemcova, reprezentantul Berghill in Romania. Bineinteles ca astfel de aventuri nu sunt la indemana oricui. Un sejur cu trei nopti de cazare si doua zile in creierul muntilor costa 1.590 de euro. Aceasta este varianta ieftina, pentru ca exista o oferta si pentru cei care sunt cu adevarat innebuniti dupa aventura. Pentru 2.990 de euro, un turist are parte de 6 nopti de cazare la Balea Lac sau la Albota, in functie de conditiile meteo, si cinci zile de schi sau snowboard cu elicopterul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.