Contestatia comisarului sef Toma Rus, adjunctul sefului Directiei Generale de Combatare a Crimei Organizate si Antidrog, la punerea in miscare impotriva sa a actiunii penale nu a fost solutionata inca. Ofiterul a cerut prin aparatorul sau, Gheorghit
Contestatia comisarului sef Toma Rus, adjunctul sefului Directiei Generale de Combatare a Crimei Organizate si Antidrog, la punerea in miscare impotriva sa a actiunii penale nu a fost solutionata inca. Ofiterul a cerut prin aparatorul sau, Gheorghita Mateut, ca legalitatea acestui demers sa fie analizata de procurorul general al Romaniei. Laura Codruta Covesi a pasat insa din nou problema in ograda DNA.

De aproape doua luni de zile, dosarul comisarului sef Toma Rus, adjunctul de la „Crima Organizata“, zboara de la o instanta la alta precum o minge de ping-pong. Avocatul acestuia, Gheorghita Mateut, a declarat pentru „Gardianul“ ca al doilea „recurs“ al clientului sau a fost redirectionat de procurorul general al Romaniei catre DNA. Acest gest vine dupa ce un alt procuror, Mircea Zarie, a redeschis dosarul cu pricina, desi el fusese inchis printr-o hotarare a unui alt procuror din Cluj. Reamintim cititorilor ca dosarul „Toma Rus“ a fost pus abuziv in miscare de cei din lotul „Gazeta“, care s-au folosit de vechile lor relatii cu procurorul Florin Maghiar.

Avocatul a spus ca l a expirarea termenului de 20 de zile prevazut pentru solutionarea unor astfel de cauze, procurorul general Codruta Kovesi si-a declinat competenta in favoarea sefului DNA, Daniel Morar. Mateut a spus ca nu intelege decizia procurorului general, deoarece conducerea DNA s-a pronuntat o data in aceasta problema prin procurorul general adjunct Mircea Zarie si ca procedural ar fi trebuit ca solutia sa fie data de Codruta Kovesi. Avocatul a precizat ca seful DNA nu a comunicat pana in prezent vreo solutie in contestatie la punerea in miscare a actiunii penale fata de politist, ceea ce face ca Toma Rus sa ramana in continuare suspendat. Comisarul sef Toma Rus a spus ca nu comenteaza in niciun fel ce se intampla in legatura cu contestatia la punerea in miscare a actiunii penale, dar ca asteapta sa se ia o solutie legala in acest caz.

Razbunarea 'Gazeta>> mai are inca efecte


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.