Evadare. Condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru omor deosebit de grav, Dorin Blaga si-a descoperit, in spatele gratiilor, vocatia de a picta icoane In urma cu aproape 13 ani, Dorin Blaga, pe atunci un tanar in varsta de 22 de ani, din Vatra Dor
Evadare. Condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru omor deosebit de grav, Dorin Blaga si-a descoperit, in spatele gratiilor, vocatia de a picta icoane In urma cu aproape 13 ani, Dorin Blaga, pe atunci un tanar in varsta de 22 de ani, din Vatra Dornei, era condamnat la ani grei de inchisoare pentru omor deosebit de grav. Dorneanul, fost gardian public, omorase cu salbaticie un batran bogat, cu dubla cetatenie (romano-israeliana). Pretul terifiantei sale fapte: 50.000 de marci germane, 9.000 de dolari si 1.500.000 de lei. Planurile nu i-au iesit si acum infunda puscaria. Plateste cu varf si indesat pentru greseala de atunci. Anii petrecuti in spatele gratiilor si-au pus o amprenta serioasa pe Dorin, acum in varsta de 35 de ani. Criminalul din 1995 este astazi unul dintre pictorii de icoane din cadrul Penitenciarului Botosani si spune ca este cu totul alt om. E de parere ca asasinul Dorin Blaga a murit undeva, intr-o celula, tot acolo unde, de altfel, s-a nascut pictorul Dorin Blaga. Ale tineretii valuri "A fost un eveniment nefericit... ale tineretii valuri. Aveam 22 de ani cand am fost inchis. Am crezut ca banul ma poate aduce undeva... Minte de copil... Asta-i explicatia. O cadere de moment si se intampla...", se resemneaza, dupa 13 ani de la acea oribila fapta, Dorin Blaga. Tanarul condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru omor deosebit de grav isi gaseste linistea prin pictura. Din mainile sale au iesit sute de icoane, nici nu le mai tine socoteala. "Mi-e dor sa stau cu ai mei la masa, sa ciocnesc un pahar de vin si sa spun "La multi ani, mama!" Sunt lucruri simple, pe care cei care le au zi de zi le trateaza cu superficialitate", ofteaza tanarul.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.